Connect with us

Politica

Toni Greblă, actualul prefect al Capitalei, propus de PSD la șefia Autorității Electorale Permanente

Published

on

Actualul prefect al Capitalei, Toni Greblă, este propus de către PSD, UDMR și grupul minorităților pentru a prelua șefia Autorității Electorale Permanente. Înlocuirea vine după ce fostul președinte al AEP Constantin Mituleţu-Buică a demisionat din funcţie ca urmare anchete derulate pe numele său. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

”Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condiţiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente şi ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AEP.

Amintim că,Toni Greblă, fost judecător la CCR, a fost achitat definitiv de instanța supremă, pentru acuzațiile de corupție aduse de procurorii DNA.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta