Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Administratie

Palatul Administrativ și Biblioteca „IN Roman“ din Constanța vor fi reabilitate. Consilierii județeni au aprobat proiectele

Published

on

Consilierii județeni s-au reunit astăzi, 17 aprilie 2024, în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi vota un număr de șase proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

Primul proiect a vizat modificarea componenței Comisiei de specialitate Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă a Consiliului Judeţean Constanţa pentru mandatul 2020 – 2024, ca urmare a încetării de drept a mandatului lui Opreanu Dorin Dumitru și a validării mandatului de consilier județean al lui Grăniceru Alexandru.

De asemenea, aleșii locali au aprobat proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Palatului Administrativ Constanța”, fiind totodată actualizați indicatorii tehnico-economici aferenţi acestuia. Proiectul, aprobat la finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027, are ca obiectiv îmbunătățirea performanței energetice a Palatului Administrativ Constanța, prin reducerea consumului de energie și extinderea utilizării surselor regenerabile de energie. În urma actualizării indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiției se ridică la 54.396.866,88 lei cu TVA.

Tot în scopul eficientizării energetice și alinierii la standarde europene, a fost aprobat și proiectul “Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa”, admis la finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027. Pentru acest obiectiv, indicatorii tehnico-economici actualizați în ședința de astăzi redau o valoare totală a investiției de 16.959.773,93 lei cu TVA.

Advertisement
palaz

Aceste intenții de modernizare și eficientizare au ca obiectiv principal obținerea la finalul intervențiilor a unei certificări energetice (calificativ A), cu scopul de a ne alinia la standardele operaționale ale altor clădiri cu caracteristici similare în domeniu, la nivelul UE. De realizarea acestor proiecte depind și alte inițiative locale la nivel de regiune. De exemplu, Biblioteca Județeană va putea să demareze ulterior proiecte privind digitalizarea, realizarea de evenimente culturale, inclusiv promovarea turistică prin materiale promo, filme documentare etc.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul cu numărul 79/15.04.2024, privind retragerea Unitatii Administrativ Teritoriale Județul Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Proiectul a fost motivat de faptul că, în mod repetat, asociația a refuzat să furnizeze informațiile solicitate cu privire la stadiul de implementare a proiectelor și a situației financiare a asociației. Acest lucru ridică incertitudini legate de stadiul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027. Cu toate acestea, proiectul nu a îndeplinit numărul necesar de voturi, pentru a fi aprobat. Mai exact, din totalul de 35 de voturi exprimate, un număr de 20 au fost abțineri.

Mai multe informații despre proiectele de hotărâre aprobate astăzi puteți accesa aici. Ședința s-a ținut în regim mixt, fiind prezenți 36 de consilieri județeni.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions