Connect with us

Administratie

Palaz cere Guvernului să „taie în carne vie” după dezastrul din portul Midia

Tatian Iorga

Publicat

la

Bâlbele autorităților din județul Constanța în privința măsurilor ce trebuiau luate pentru salvarea oilor de pe nava “Quenn Hind”, care s-a scufundat în portul Midia, a stârnit indignarea președintelui Organizației Județene Constanța a PMP, Claudiu Palaz, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean. Palaz cere premierului Orban măsuri dure și îi acuză pe cei care au făcut parte din Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe care îi acuză că au lăsat ca animale să moară.

„Acum să-l vedem cât de hotărât este să “taie în carne vie”, PREMIERUL ORBAN! Este incredibil cum salvatorii intervin VOLUNTAR, iar cei care au în atribuții aceasta activitate, DORM PE EI! Nici-o măsură Clară în comandamentul pentru situații de urgență!!!! Nimic! ESTE NEVOIE SĂ SE IMPLICE TOT CETĂȚEANUL! Incredibil! Dar ce să-i faci. “Au fost alegeri și asta era prioritar”! Să se țină de mâna toți decizionali că doar-doar vor scăpa de schimbări! Cum să lași animalele să moară de 3 zile fără să faci nimic!? Ce dracului ați făcut în comandamentul ăla?! V-ați bătut de muscă și în rest NIMIC CONCRET!!! Chiar nu ați găsit scafandrii să vă ajute să scoateți bietele animale din apă?! Ați apelat la ei și a zis cineva NU?! Ați avut toate condițiile să puteți să intervenții. Toate! Mare liniștită, vas nescufundat în totalitate și stabil! Și voi?! Voi ați dormit în COMANDAMENTUL ĂLA LA PREFECTURĂ ȘI AȚI ARUNCAT RESPONSABILITATEA DE LA UNUL LA ALTUL! PE TOȚI V-AȘ SCHIMBA! Pe toți cei care trebuia să luați decizii și v-ați dovedit INCOMPETENȚI! RUȘINE SĂ VĂ FIE!“, se arată în mesajul lui Palaz postat pe Facebook.

Amintim că în cursul zilei de azi, la Prefectura Constanţa a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţi de la nivelul structurilor centrale, în care s-au discutat măsurile ce urmează a fi luate în ceea ce priveşte situaţia de la bordul navei “Quenn Hind” scufundată în portul Midia.

Încă de dimineaţă, subprefectul Ionuţ Done a anunţat că şedinţa este fără participarea presei.

Jurnaliştii care au dorit să asiste la discuţii au fost împiedicaţi să urce la etajul 1, acolo unde avea loc şedinţa. Au fost făcute numeroase demersuri şi, într-un final, s-a dat telefon ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a aprobat accesul presei la şedinţă.

De-abia după aceea, jurnaliştilor li s-a permis să intre în sală şi să asiste la discuţii.

Comments

comments

Administratie

(document) Primarii de municipii se plâng că nu au bani pentru montarea dispozitivelor cu soluţie dezinfectantă la intrările în blocuri

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a trimis o scrisoare către premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne, Marcel Vela, prin care anunţă că autorităţile publice nu deţin resursele financiare, materiale şi umane pentru a monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe şi solicită ca această măsură prevăzută în Ordonanţa Militară numărul 4 să fie realizată de către asociaţiile de proprietari.

Primarii de municipii solicita emiterea în regim de urgență a actelor normative care să asigure autorităților publice locale instrumentele și resursele necesare:

  1.  Efectuarea rectificării bugetare și alocarea de fonduri în regim de urgență municipiilor și orașelor, avand în vedere că suspendarea/încetarea activității unor agenți economici va duce la diminuarea drastică, începând cu această lună, a alimentării cu sume provenite din impozitul pe venit (IV) la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale, iar amânarea plății impozitelor și taxelor locale până la data de 30 iunie, măsură benefică pentru populație, afectează substanțial bugetele locale.
  2. Reglementarea posibilității ca APL să efectueze achiziţii directe de bunuri, servicii și lucrări necesare combaterii epidemiei COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, fără aplicarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.
  3. Revizuirea prevederilor art.6 alin. 1 din OM nr. 4/2020, în sensul responsabilizării asociațiilor de proprietari în ducerea la îndeplinire a acestei obligații, cu sprijinul autorităților publice locale.

Iată documentul:

AMR Guv OM4

sursa foto: ziare.com

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăriile, obligate să monteze dispozitive cu dezinfectant la fiecare intrare în bloc

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara că prin ordonanța militară 4, autoritățile administrației publice locale trebuie să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocuri. De asemenea, pe scara blocurilor trebuie făcută dezinfecție periodică. Măsura se aplică de marți, 31 martie 2020.

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”, prevede textul Ordonanței militare 4.

Deși măsura este lăudabilă, mulți se întreabă cum va fi pusă în aplicare. Asta în condițiile în care procedura de achiziționare a dispozitivelor pentru dezinfecție nu este ușor de pus în aplicare. Printre cei care au ridicat întrebări se numără și consilierul local din Năvodari al PMP Costel-Aurelian Dumitrașcu.

„Unde se vor găsi atâtea dispozitive necesare în toată țara? Cine se va ocupa constant de umplerea lor? Cu cât se vor vinde încă de a doua zi pe olx?“, se întreabă Dumitrașcu.

Dincolo de aceste întrebări, este interesant de văzut în ce măsură autoritățile vor reuși să monteze dispozitive la fiecare de bloc, într-un timp așa scurt. Asta în condițiile în care, spre exemplu, numai în municipiul Constanța sunt 4.500 de scări de bloc. Măsura, anunțată într-un cadru general, nu a fost pregătită din timp, logic și eficient. Reprezentanții asociațiilor de proprietari se tem că există riscul ca aceste dispozitive să dispară la scurt timp după ce au fost montate.

Sursa foto: facebook.com/pg/PrimariaConstanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mangalia. Nicu Moroianu îi aduce acuzații grave lui Cristian Radu. Vezi despre ce e vorba

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local din Mangalia Nicolae Moroianu atrage atenția prefectului Constanței, George Niculescu, asupra unei situații care poate scăpa de sub control la Mangalia. Moroianu îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe primarul Cristian Radu că nu este capabil să gestioneze corect singurul caz de infectare cu COVID 19 din localitate. Este vorba despre o femeie care este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și a cărei soț a mers la spital cu copilul mințind că nu este contact cu o persoană cu coronavirus. Mai mult, Moroianu atrage atenția asupra faptului că primarul a inventat venituri de cinci ori mai mari decât anul trecut, ca să poată angaja tot felul de cheltuieli descreierate.

„Primarul Mangaliei ar vrea să închidă granițele județului Constanța, după cum a declarat presei, însă nu este capabil să gestioneze corect singurul caz de infectare cu COVID 19 din localitate. Concitadina noastră care s-a întors din străinătate infectată cu noul Coronavirus locuiește împreună cu familia sa într-un bloc social din Neptun C9 care aparține Primăriei. Ați citit bine, proprietarul imobilului este chiar Primăria Mangalia. De când s-a întâmplat această situație, nimeni de la Primărie nu s-a dus să arunce un ochi, să schimbe o vorbă cu vecinii, să dea o zeamă de clor pe balustradele posibil infectate. De două zile am vorbit cu numeroși locatari din acest bloc, în care există și un tronson cu locuințe private. Locatarii nu mai au liniște. Sunt speriați, își fac griji pentru sănătatea și pentru viața lor. Cei mai mulți și-au refăcut filmul ultimelor zile. Au rememorat locurile pe unde au fost, de câte ori și-au întâlnit vecina care avea să fie testată pozitiv, de câte ori copiii lor s-au jucat cu copilul doamnei sau de câte ori au dat mâna cu soțul acestei doamne, soț despre care încă nu știu dacă este negativ sau pozitiv. Vorbim despre oameni aflați în stare de depresie, care nu îndrăznesc să iasă din casele lor, chit că unii dintre ei nu mai au alimente. Ce face în tot acest timp primarul orașului nostru? Mai nimic! Face declarații că ar trebui închis județul. Face plângeri penale celor care îl critică, chiar daca el nu s-a autoizolat la întoarcerea din Bologna! Și a mai făcut proiecții bugetare în care a băgat din pix venituri cu 500% mai mari decât anul trecut. Vă dați seama, la ce criză economică ne paște, inconștientul ăsta a inventat venituri de cinci ori mai mari decât anul trecut, ca să poată angaja tot felul de cheltuieli descreierate…..??!!

Având în vedere că primarul nostru este așa cum este, fac un apel la prefectul județului Constanța, domnul George-Sergiu Niculescu, să analizeze posibilitatea organizării unei testări la blocurile din Neptun, fix după modelul care se aplică în București la această oră. Răspândirea comunitară a virusului nu este o glumă.

Este un necaz mare, se poate întâmpla oricui și doresc doamnei si familiei sale multă sănătate! Domnule Prefect, vă rog să tratați cu maximă responsabilitate această problemă!“, a notat Nicolae Moroianu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: