Connect with us

Administratie

Palaz cere Guvernului să „taie în carne vie” după dezastrul din portul Midia

Tatian Iorga

Publicat

la

Bâlbele autorităților din județul Constanța în privința măsurilor ce trebuiau luate pentru salvarea oilor de pe nava “Quenn Hind”, care s-a scufundat în portul Midia, a stârnit indignarea președintelui Organizației Județene Constanța a PMP, Claudiu Palaz, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean. Palaz cere premierului Orban măsuri dure și îi acuză pe cei care au făcut parte din Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe care îi acuză că au lăsat ca animale să moară.

„Acum să-l vedem cât de hotărât este să “taie în carne vie”, PREMIERUL ORBAN! Este incredibil cum salvatorii intervin VOLUNTAR, iar cei care au în atribuții aceasta activitate, DORM PE EI! Nici-o măsură Clară în comandamentul pentru situații de urgență!!!! Nimic! ESTE NEVOIE SĂ SE IMPLICE TOT CETĂȚEANUL! Incredibil! Dar ce să-i faci. “Au fost alegeri și asta era prioritar”! Să se țină de mâna toți decizionali că doar-doar vor scăpa de schimbări! Cum să lași animalele să moară de 3 zile fără să faci nimic!? Ce dracului ați făcut în comandamentul ăla?! V-ați bătut de muscă și în rest NIMIC CONCRET!!! Chiar nu ați găsit scafandrii să vă ajute să scoateți bietele animale din apă?! Ați apelat la ei și a zis cineva NU?! Ați avut toate condițiile să puteți să intervenții. Toate! Mare liniștită, vas nescufundat în totalitate și stabil! Și voi?! Voi ați dormit în COMANDAMENTUL ĂLA LA PREFECTURĂ ȘI AȚI ARUNCAT RESPONSABILITATEA DE LA UNUL LA ALTUL! PE TOȚI V-AȘ SCHIMBA! Pe toți cei care trebuia să luați decizii și v-ați dovedit INCOMPETENȚI! RUȘINE SĂ VĂ FIE!“, se arată în mesajul lui Palaz postat pe Facebook.

Amintim că în cursul zilei de azi, la Prefectura Constanţa a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu reprezentanţi de la nivelul structurilor centrale, în care s-au discutat măsurile ce urmează a fi luate în ceea ce priveşte situaţia de la bordul navei “Quenn Hind” scufundată în portul Midia.

Încă de dimineaţă, subprefectul Ionuţ Done a anunţat că şedinţa este fără participarea presei.

Jurnaliştii care au dorit să asiste la discuţii au fost împiedicaţi să urce la etajul 1, acolo unde avea loc şedinţa. Au fost făcute numeroase demersuri şi, într-un final, s-a dat telefon ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a aprobat accesul presei la şedinţă.

De-abia după aceea, jurnaliştilor li s-a permis să intre în sală şi să asiste la discuţii.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța, lucrări de igienizare în zona CET

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul de Igienă Publică și societatea de salubrizare a orașului desfășoară astăzi o acțiune de igienizare a domeniului public în zona CET.

Echipele de lucrători, împreună cu beneficiarii Legii 416/2001 privind venitul minim garantat strâng gunoaiele dintre blocuri, salubrizează domeniul public, igienizează, deratizează și dezinfectează platformele supraterane de deșeuri.

Încurajăm constănțenii să depună deșeurile în locurile special amenajate, iar cei care observă persoane ce aruncă gunoaiele pe domeniul public să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241484205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Prefectura Constanța dispune verificarea avizelor pentru șantierul de lângă „Lupoaică“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a tuturor demersurilor întreprinse de societatea civilă din Constanța, Prefectura Județului Constanța a dispus verificarea, încă de săptămâna trecută, a tuturor avizelor pentru șantierul din proximitatea statuii Lupa Capitolina, se arată într-un comunicat al prefectului George Niculescu.

„Această verificare întreprinsă de George Niculescu, Prefectul Județului Constanța, are drept rol realizarea unui raport cu privire la avizele obținute în vederea autorizării construcției precum și realizarea unui plan de acțiuni, împreună cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și cu reprezentanții Ministerului Culturii pentru a identifica un set de măsuri pentru conservarea vestigiilor locale. Acest raport va fi publicat și pus la dispoziția constănțenilor pentru a susține abordarea transparentă pe care noul prefect al Județului Constanța a impus-o încă de la preluarea mandatului, la finalul anului trecut.

Pentru lucrările de pe Bulevardul Tomis, numărul 49A, care au obținut autorizație de construcție numărul 1552/18.09.2019 și aviz de la Ministerul Culturii înregistrat cu numărul 702/23.04.2019, precum și aviz de descărcare arheologică cu numărul de înregistrare 3/2017, eliberat de Direcția Județeană pentru Cultură Constanța cu numărul de înregistrare 103/13.03.2017, Prefectura Județului Constanța lucrează îndeaproape cu instituțiile abilitate. Obiectivul acestor eforturi comune este de a-i asigura pe constănțeni că se iau toate măsurile necesare pentru a fi protejat patrimoniul constănțean.

Astfel, astăzi la ora 17:00, Prefectul Județului Constanța a avut o ședință de lucru cu directorul Muzeului de Istorie Națională și de Arheologie, Sorin Colesniuc, cu directorul Direcției Județene de Cultură, Magdalena Tiță, alături de arheologul Aurel Mototolea. Obiectivul ședinței de lucru a fost de a evalua toți pașii necesari astfel încât constănțenii să poată avea acces la toate informațiile corecte și necesare în vederea informării corecte a opiniei publice. Pe această cale, au fost reiterate concluziile specialiștilor din 2016, când, în urma, excavațiilor arheologice, au fost ridicate din zona cercetată toate obiectele de interes patrimonial, fragmentele rămase neprezentând valoare materială sau patrimonială.

„Încă de la preluarea mandatului de prefect, am subliniat importanța transparenței și corectitudinii în ceea ce privește modalitate de comunicare cu cetățenii. Am înțeles acest rol ca un vot de încredere și tocmai de aceea, orice îi preocupă pe constănțeni, automat devine prioritate pentru Prefectura Județului Constanța. Obiectivul meu cu acest demers este a oferi tuturor celor care sunt interesați de cronologia avizelor și oportunitatea acestora, o imagine de ansamblu. Este important să operăm cu date și nu cu emoții și este important să punem interesul pentru patrimoniu, istorie și tradiție mai presus de orice interes și atacuri electorale. Mă voi implica activ în a aduce lumină asupra acestui caz și îi asigur pe toți locuitorii Constanței că această speță va deschide o amplă dezbatere publică despre dezvoltările sustenabile și conservarea arheologică și îmi voi îndrepta atenția asupra tuturor cazurilor cu precedent comun unde mă aștept ca Primăria Municipiului Constanța, emitentul autorizație de construcție, să fie deschisă să comunice și implicată, trecând peste modul de lucru al administrațiilor precedente, pentru că doar cu o administrație modernă și centrată pe nevoile cetățenilor vom putea să reclădim Constanța”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Se schimbă schimbarea! Preşedinții de CJ nu vor mai fi aleși uninominal

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La loc comanda. Guvernul Orban pregătește o Ordonanță de Urgență prin care vrea să revină la alegerea președinților de Consilii Județene din rândul consilierilor județeni și nu prin votul direct al cetățenilor, așa cum impusese fostul Guvern condus de Viorica Dăncilă. În acest sens, Ministerul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care șefii de CJ vor fi aleși din rândul consilierilor județeni și prin votul acestora, notează România TV.

„Alegerea directă a președinților consiliilor județene, în același registru cu cel pentru alegerea primarilor, reprezintă o afectare gravă a statutului constituțional și legal al acestora din urmă, prin dezvoltarea conceptului de „supra-primar””, se arată în nota de fundamentare a ordonanței.

Ordonanța urmează să intre în perioada următoare spre aprobare în ședința de guvern, mai arată sursa citată.

Amintim că în luna iunie a anului trecut, Guvernul Dăncilă a adoptat o ordonanță de urgență potrivit căreia președinții de consilii județene urmau să fie aleși prin vot uninominal. Opoziția a criticat atunci Guvernul pentru adoptarea Ordonanței de Urgență. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a intervenit pe subiect, prin purtătorul de cuvânt de atunci, Mădălina Dobrovolschi, precizând că schimbarea legii electorale este o concesie pe care Viorica Dăncilă le-o face baronilor PSD pentru a le câștiga sprijinul.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: