Connect with us

Actual

Palaz: „Legea pune la colț Partidul Ecologist Român“. Distrugerea afișelor PMP, în atenția Poliției

Published

on

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, aduce la cunoștința publică faptul că a câștigat disputa cu Partidul Ecologist Român (PER) cu privire la abuzul făcut de acesta privind distrugerea afișelor electorale ale candidatul PMP, Claudiu-Iorga Palaz.

„Legea a triumfat în fața abuzurilor și aroganelor candidatului PER la șefia CJC. Acesta a fost pus la colțul rușinii politice ca urmare a modului violent în care își desfășoară campania electorală, distrugând afișele celorlalți candidați de pe panourile electorale. Azi s-a dovedit că legea este aceeași pentru toți și că o campanie electorală civilizată este de preferat celei de ”codru” dusă de Partidul Ecologist Român. În lupta electorală primează fairplay-ul și nu trebuie să ne comportam ca pe carele alegorice ale lui Mazăre sau să ne urcăm pe zidurile ”Cetatii Tomis” ca cei aflați pe listele electorale ale Partidului Ecologist Român. În speranța că au înțeles semnalul de alarmă tras de lege, îi sfătuim pe cei din Partidul Ecologist Român ca pe viitor să renunțe la astfel de practici necivilizate care le fac rău ca imagine politică”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, Partidul Mișcarea Populară a depus o sesizare către Biroul Electoral de Circumscripție Constanta, în vederea aplicării prevederilor legale prevăzute de art.108 lit. j si art.109 din Legea nr. 115/2015 privind distrugerea de afișe electorale, sancțiunea fiind cuprinsă între 600 – 1.000 lei. Concret, au spus cei de la PMP, în seara zilei de 02.09.2020, un număr de 20 afișe au fost vandalizate de către militanți ai Partidului Ecologist Român. În replică, Daniel-Constantin Moraru, candidatul PER la șefia CJ Constanța, a explicat faptul că el figurează pe poziția a 7-a pe panou, „confrom tragerii la sorți la BEC“, și nu Palaz. Numai că, imediat după declarația lui Moraru, Primăria Constanța a informat că „ordinea rezultată în urma tragerii la sorți de pe buletinele de vot“ a fost introdusă eronat în adresa privind panotajul electoral. În consecință, Biroul Electoral a decis că admită plângerea PMP și a trimis cazul spre soluționare către Poliția Română.

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta