Connect with us

Politica

Palaz (PMP) îi cere lui Chițac să lase văicărelile, să lămurească aspecte din trecut sau joacă la cacealma

Tatian Iorga

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, candidat la funcția de primar al municipiului reședință de județ, îi adresează contracandidatului său de la PNL, Vergil Chițac, o serie de întrebări prin care să lămurească o serie de afirmații.

„PMP Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, vă solicită public clarificarea următoarele aspecte referitor la afirmațiile apărute în mediul online ale domnului Vergil Chițac.

 1. Comunicarea publică a numelor ziariștilor despre care ați făcut afirmație că vă hărțuiesc, că vă filmează, vă agresează verbal și că stau cocoțați pe gardul casei dumneavoastră, acțiune nelegală ținând seama că vă încalcă proprietatea. Vă rog să faceți publica dovada faptului că ați depus plângere penală pentru agresiune și pentru că v-a fost încălcată proprietatea. Lipsa unei plângeri penale și a unei măsuri ferme pentru astfel de fapte nu fac altceva din partea dumneavoastră decât să ne arate că sunteți un om slab, iar daca nu sunteți în stare să vă protejați familia prin măsuri ferme, cu atât mai mult nu veți fi în stare să protejați cetățenii orașului de abordări nelegale împotriva acestora.
 2. Totodată vă rugam să prezentați public și să demascați numele consilierilor PNL și avantajele economice ale acestora pentru faptul că și-au exprimat votul într-un anumit fel în colaborare cu PSD. Aceasta afirmație ați făcut-o la un post național de televiziune în fața europarlamentarului Rareș Bogdan, care era moderatorul emisiunii, încercând voalat și prin apropouri să sugerați anumite lucruri negative la adresa PNL Constanța.

Vă somez, domnule Chițac, să precizați clar la ce anume v-ați referit când ați făcut astfel de afirmații și să demascați persoanele care sunt implicate în astfel de acțiunii care, din punct de vedere legal, se îndreaptă spre elemente constitutive ale infracțiunii de corupție.

 1. Legat de afirmația făcută de dumneavoastră precum că Premierul României, Ludovic Orban, ar fi posesorul unor ”scheleți în dulap”, în aceeași cheie de interpretare prezentată mai sus vă somez public să demascați acei ”scheleți” la care faceți referire în prezența europarlamentarului Rareș Bogdan.

Întârzierea lămuririlor în mod public a celor prezentate de dumneavoastră în emisiunea domnului Rareș Bogdan nu fac altceva decât să ne duca cu gândul că de fapt nu ați vrut decât să vă folosiți de un mic șantaj față de PNL pentru a putea fi impus drept candidat al acestui partid. Corect față de constănțeni este să dați dovadă că faceți onoare uniformei pe care o purtați și să spuneți cu subiect și predicat adevărul despre afirmațiile prezentate în emisiunea lui Rareș Bogdan, altfel nu sunteți decât un politician care joacă doar la cacealma.“, se arată într-un comunicat al PMP.

 

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Politica

Decizie finală. Stroe și Țuțuianu deschid listele la Senat și Camera Deputaților

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Punct final în telenovela listelor de candidați ale PSD Constanța. Potrivit deciziei de la București, Felix Stroe și Horia Țuțuianu deschid listele la Senat și, respectiv, Camera Deputaților.

Iată listele de candidați votate în această seară:

Senat

 1. Felix Stroe
 2. Liviu Brăiloiu
 3. Dan Georgescu
 4. Mariana Gâju
 5. Gheorghe Manta
 6. Gaqbriela Iacobici

Camera Deputaţilor

 1. Horia Ţuţuianu
 2. Cristina Dumitrache
 3. Lucian Lungoci
 4. George Vişan
 5. Radu Babuş
 6. Tănase Nicolae
 7. Mărioara Cojoc
 8. Mihai Soare
 9. Luminița Vlădescu
 10. Silviu Gârea
 11. Adriana Gheorghe
 12. Florin Chelaru

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis: “Pandemia nu se va termina nici în martie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seară, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre elegerile parlamentare și campania electorală.

“Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că avem o criză sanitară trebuie să facem ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline. Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin car ene permite să îndreptăm erorile inerente. procesul de votare nu presupune riscuri majore, însă campania electorală da. Au fost stabilite reglementări mai strice pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul online programele. Le recomand candidaților să se orienteze către aceste metode alternative. Nu mai putem vorbi de mitinguri de susținere și solivcit autorităților să fie atente. Orice abatere va treui aspru și rapid sancționată”, a spus președintele și a afirmat că “pandemia nu se va termina nici în martie (luna martie 2021 – n.r.)”.

Întrebat dacă la 7.000 de cazuri noi pe zi de COVID -19, România ar trebui să mai organizeze alegerile, Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu nu rămân niciodată indiferent la ce se întâmplă în țară. Da, să organizăm alegerile sub normele impuse și sub reguli strictețe.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan: „Se prefigurează o posibilă guvernare PSD – USR?“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul imens după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ, când cei de la USR au fost acuzați de liberali că au făcut o înțelegere cu cei de la PSD, a dat naștere unor suspiciuni. Deputatul PMP Marius Pașcan consideră că trocul dintre PSD și USR nu e întâmplător. Pașcan spune că, după ce l-au votat pe Iordache președinte pe viață al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susțină și pe Marcel Ciolacu pentru funcția de Premier. Parlamentarul PMP afirmă că „trocul rușinos dintre PSD și USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare” Iordache, a devenit președinte pe viață al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol, care ne arată că „oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască.“

„După ce își rupeau cămășile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanțe 13 și a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou «noaptea ca hoții»,  USR-iștii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrășit Codul Penal, președinte pe viață al Consiliului Legislativ. I-au spus acum și «bogdaproste» pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților. Useriștii au procedat la fel și în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilați de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conștiință și l-au uns pe Bădălău vicepreședinte la Curtea de Conturi. În același timp, USR-iștii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

Deputatul spune că blatul PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianță între cele două partide, după alegerile parlamentare din acest an.

„Nu m-aș mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament și spectacolul propagandistic prin care useriștii simulau public confruntarea cu „ciuma roșie”, să se lucreze la un plan de guvernare PSD-PNL, coordonat de fostul prim – ministru Dacian Cioloş şi de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dâncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susține cu convingere și zel pe „Marcel Ciolacu Premier?”, întreabă liderul PMP din Camera Deputaților, Marius Paşcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: