Connect with us

Administratie

Parcurile din Constanța ar putea fi dotate cu echipamente pentru exerciții fizice

Publicat

la

Consilierul local din Constanța al USR Cătălin Iacob le va propune, joi, consilierilor locali aprobarea unui proiect de hotărâre privind necesitatea și oportunitatea amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia. Inițiatorul acestui proiect spune că, la ora actuală, sportul de masă în municipiul Constanța aproape că nu există. Amenajarea unor echipamente pentru exerciții fizice în parcurile și spațiile verzi din Constanța vor aduce o serie de avantaje pentru cetățenii orașului Constanța, afirmă Iacob.

„Exercițiile fizice  la aparate de tip fitness sunt recomandate pentru orice grupă de vârstă, pentru persoane sănătoase, în recuperare sau cu diferite afecțiuni, pentru că ele solicită toți mușchii corpului, într-un mod armonios, fără să-i forțeze, pregătindu-i treptat, generând o creștere graduală a metabolismului bazal, cu efecte notabile și imediate asupra tonusului general al corpului, scădere în greutate progresivă și recâștigarea/menținerea sănătății.“, subliniază consilierul USR-PLUS.

„Argumente de ordin sanitar și financiar:

⮚       Au un efect de stimulare puternică și întărire a sistemului imunitar, deoarece este un efort fizic făcut în aer liber.

⮚       Ca activitate sportivă este un antidepresiv și destresant eficient și imediat.

⮚       Este o formă de antrenament fizic liber, popular, nu necesită tehnici speciale.

⮚       Poate fi abordată de oricine, indiferent de vârstă și nivel de pregătire, dozarea efortului este intuitivă și nu rezultă accidentări.

⮚       Prin faptul că tinerii și chiar cei în vârstă  le frecventează, se realizează educația populației către un stil de viață sănătos, cu sport în aer liber, fără adicții, cu ajutorul autodisciplinei dată de antrenamente.

⮚       Diminuarea cheltuieililor din domeniul sanitar prin scăderea numărului de pacienți cu afecțiuni datorate sedentarismului (obezitate, diabet, boli cardiovasculare, afecțiuni ale coloanei, etc).

⮚       Este gratuit și accesibil oricui, oricând, fiind instalat în locuri publice, spațiile verzi dintre blocuri. parcuri etc.

⮚       Prezintă avantajul exercițiilor în aer liber.

⮚       Din cauza pandemiei, se recomandă sport în aer liber, sălile de sport având un sistem de ventilație care doar recirculă același aer, nu îl reîmprospătează, facilitând reinhalarea virușilor.

⮚       Au un efect extrem de benefic asupra sistemului cardiovascular și respirator, realizând o oxigenare mai bună.“, se arată în referatul de aprobare semnat de consilierul Cătălin Iacob.

Sursa: ct100.ro

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie peste 350.000 de lei pentru reparația și întreținerea sistemului de irigat

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț prin care vrea să achiziționeze ”lucrări de reparați, punere în funcțiune și întreținere a sistemului de irigat existent în municipiul Constanța”. Valoarea estimată a proiectului este de 370.500 de lei fără TVA sau 440.895 de lei cu TVA. Principalul criteriu de adjudecare este „cel mai bun raport calitate – preț”, în condițiile respectării tuturor specificațiilor tehnice și a clauzelor financiare prevăzute în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, în municipiul Constanța, rețeaua de irigat are o lungime totală a conductelor principale și secundare de aproximativ 17.000 metri liniari și este alimentată de stația de pompare SP Tăbăcărie. Rețeaua deservește Parcul Tomis II, Parcul Teatru de Stat (Oleg Danovschi), parcul Gară, parcul Casa de Cultură, extinderea Faleză Cazino – Poarta 1 și 2 și spațiul verde de pe bulevardul Mamaia. Întreaga rețea de irigat este alimentat de 150 de hidranți la care sunt conectate aspersoare rotative.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Împrejmuirea terenurilor de joacă din Constanța cu gard metalic, o afacere de peste 5,5 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să împrejmuiască locurile de joacă din municipiu. Împrejmuirea se va face cu plasă metalică. Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 5.650.688 de lei cu TVA

„Achiziție gard de împrejmuire la locurile de joacă din municipiul Constanța Autoritatea contractantă intenționează să atribuie un contract de furnizare, privind achiziție și montare împrejmuire din panouri de gard zincat bordurat (cantitatea maxima 4.108 ml). Termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informații suplimentare în legatură cu documentația de atribuire este de 20 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.“, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 3 martie, ora 15.00.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască peste 7 milioane de lei pentru achiziția de măști, dezinfectanți și mănuși menajere

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care vrea să achiziționeze dispozitive medicale pentru 92 unități de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli și licee) din municipiul Constanța. Achiziția a fost împărțită în patru loturi: Lot 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți, Lot 2- Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș, Lot 3- Covoraș dezinfectant, Lot 4- Mănuşi menajere.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 6.208.806 fără TVA sau 7.388.479 cu TVA.

Pentru lotul 1 – Măști de unică folosință copii și Măști de unică folosință adulți -valoarea achiziției se ridică la 1.013.100 de lei cu TVA

Pentru lotul 2 – Dezinfectanți (pentru suprafețe și pentru covoraș) – valoarea investiției este de 6.215.659 de lei.

Pentru lotul 3 – Covoraș dezinfectant – valoarea investiției este de 22.814 de lei.

Pentru lotul 4 – Mănuși menajere – valoarea investiției este de 136.903 de lei.

Achiziția materialelor sanitare se va face prin Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM), Obiectivul specific 9.1: Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, investiția realizată contribuind la consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: