Connect with us

Administratie

Parcurile din Constanța ar putea fi dotate cu echipamente pentru exerciții fizice

Published

on

Consilierul local din Constanța al USR Cătălin Iacob le va propune, joi, consilierilor locali aprobarea unui proiect de hotărâre privind necesitatea și oportunitatea amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia. Inițiatorul acestui proiect spune că, la ora actuală, sportul de masă în municipiul Constanța aproape că nu există. Amenajarea unor echipamente pentru exerciții fizice în parcurile și spațiile verzi din Constanța vor aduce o serie de avantaje pentru cetățenii orașului Constanța, afirmă Iacob.

„Exercițiile fizice  la aparate de tip fitness sunt recomandate pentru orice grupă de vârstă, pentru persoane sănătoase, în recuperare sau cu diferite afecțiuni, pentru că ele solicită toți mușchii corpului, într-un mod armonios, fără să-i forțeze, pregătindu-i treptat, generând o creștere graduală a metabolismului bazal, cu efecte notabile și imediate asupra tonusului general al corpului, scădere în greutate progresivă și recâștigarea/menținerea sănătății.“, subliniază consilierul USR-PLUS.

„Argumente de ordin sanitar și financiar:

⮚       Au un efect de stimulare puternică și întărire a sistemului imunitar, deoarece este un efort fizic făcut în aer liber.

⮚       Ca activitate sportivă este un antidepresiv și destresant eficient și imediat.

⮚       Este o formă de antrenament fizic liber, popular, nu necesită tehnici speciale.

⮚       Poate fi abordată de oricine, indiferent de vârstă și nivel de pregătire, dozarea efortului este intuitivă și nu rezultă accidentări.

⮚       Prin faptul că tinerii și chiar cei în vârstă  le frecventează, se realizează educația populației către un stil de viață sănătos, cu sport în aer liber, fără adicții, cu ajutorul autodisciplinei dată de antrenamente.

⮚       Diminuarea cheltuieililor din domeniul sanitar prin scăderea numărului de pacienți cu afecțiuni datorate sedentarismului (obezitate, diabet, boli cardiovasculare, afecțiuni ale coloanei, etc).

⮚       Este gratuit și accesibil oricui, oricând, fiind instalat în locuri publice, spațiile verzi dintre blocuri. parcuri etc.

⮚       Prezintă avantajul exercițiilor în aer liber.

⮚       Din cauza pandemiei, se recomandă sport în aer liber, sălile de sport având un sistem de ventilație care doar recirculă același aer, nu îl reîmprospătează, facilitând reinhalarea virușilor.

⮚       Au un efect extrem de benefic asupra sistemului cardiovascular și respirator, realizând o oxigenare mai bună.“, se arată în referatul de aprobare semnat de consilierul Cătălin Iacob.

Sursa: ct100.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta