Conecteaza-te cu noi

Politica

Parlamentarii de Constanța ai USR cer oficial acordarea indemnizațiilor pentru urmașii celor decedați, dispăruți sau exterminați pe criterii etnice

Published

on

negoi stelian ion

Parlamentarii de Constanța ai USR, senatorul Remus Negoi și deputatul Stelian Ion, cer oficial, printr-un amendament depus la Senat, eliminarea din OUG 168 privind prorogarea unor termene a articolului care prevede amânarea acordării indemnizațiilor lunare reparatorii pentru urmașii celor decedați, dispăruți sau exterminați pe criterii etnice – Holocaustul din România.

„Sunt oameni care au dispărut în trenul morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare sau în timpul deportării în ghetouri şi lagăre de concentrare din străinătate, iar indemnizațiile compensatorii pentru urmașii lor nu sunt altceva decât o recunoaștere a tragediei din familiile lor. Guvernul Ciucă-Ciolacu nu poate face economii la buget tocmai prin tăierea acestor indemnizații. Este vorba de oameni care au ajuns la o vârstă înaintată, mulți au o stare de sănătate precară și o situație materială dificilă. Este cinic să amâni plata acestui ajutor financiar lunar, incomparabil mai mic decât pensia specială a dlui Ciucă. Propunem, așadar, să nu le mai dăm și o altă lovitură familiilor celor persecutați pe criterii etnice în perioada 6 septembrie 1940 – 6 martie 1945 și să înceapă să-și primească indemnizațiile cât mai repede, nu din 2024.“, spune Stelian Ion.

„Acordarea acestor compensații financiare reprezintă un gest de minimă recunoștință pentru victimele Holocaustului din România și o recompensă pentru copiii celor care au avut de suferit foarte mult în perioada 6 septembrie 1940 – 6 martie 1945. Amânarea pentru al doilea an consecutiv a plății acestor indemnizații reprezintă încă un act de nedreptate care li se face acestor oameni care nu merită o astfel de umilință din partea statului român. Unii dintre ei au ajuns deja la o vârstă înaintată, au sănătatea șubrezită, dar încă mai au speranța legitimă că vor primi această modestă recunoaștere în timpul vieții şi nu post mortem.“, afirmă Remus Negoi.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions