Connect with us

Politica

Partidul Neamul Românesc, formațiunea naționalistă care vrea să scoată din România „cârtițele“ lui Soros

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Mai mulți generali s-au adunat sub umbrela unui partid pentru a eradica din România întreaga rețea de ONG-uri finanțată de către miliardarul Soros. Este vorba de Partidul Neamul Românesc (PNR), care a fost înființat, în urmă cu aproximativ un an, de fostul deputat social democrat Ninel Peia (2012 – 2016). Amintim că acesta a fost dat afară din PSD după ce ar fi susținut că vaccinurile i-ar fi îmbolnăvit pe copiii din Argeș, care au decedat în urmă cu trei ani din cauza sindromului hemolitic-uremic. Membrii acestei noi formațiuni spun că, încă din primele zile de la înființare, în media românească s-a strecurat greșit ideea că Partidul Neamul Românesc este extremist. Nimic mai fals. O spune fostul consilier județean din Constanța Alexandru-Gabriel Mascaș din partea PP-DD și care în prezent este liderul organizației județene Constanța a PNR. Acesta a declarat pentru Ordinea că a fi naționalist nu este tot una cu extremismul.

„Iubirea de țară, familie și valori nu înseamnă extremism. Partidul Neamul Românesc este o organizaţie civică constituită pe principiile doctrinei naţional conservatoare de tip modern şi se manifestă ca principal factor politic de reprezentare a intereselor existenţiale vitale ale cetăţenilor români, indiferent de rasă, origine etnică, sex, profesie sau poziţie socială, de protejare, conservare şi promovare a valorilor şi intereselor fundamentale ale naţiunii române, în profund respect faţă de celelalte naţiuni şi valorile universale ale omenirii“, a declarat Mascaș.

Președintele Organizației Județene Constanța a PNR spune că, deși formațiunea din care face parte este tânără, ambițiile politice sunt mari. Mascaș afirmă că partidul său va da primul test electoral chiar la apropiatele alegeri europarlamentare, unde, deși este realist că nu va conta prea mult în ochii electoratului, mișcarea are menirea a capta atenția electoratului. Ba, mai mult, nici scrutinul prezidențial nu va fi omis de tânăra formațiune.

„Exista necesitatea de apariția pe scena politică unei formațiuni naționaliste, pentru că, în prezent, nu avem așa ceva pe scena politică. Din păcate, în prezent avem de-a face cu o serie de mișcări politice, care nu respectă interesele naționale. Noi nu vom pune interesele personale înaintea intereselor neamului românesc“, a subliniat Mascaș.

INDEPENDENȚĂ TOTALĂ PENTRU ORGANIZAȚII ÎN STABILIREA CANDIDAȚILOR

Liderul PNR de la malul mării a punctat că organizația județeană Constanța este în plină dezvoltare, iar până în prezent au fost înființate filiale în Constanța, Eforie, Techirghiol, Hârșova, Tuzla, Agigea și Medgidia. Mascaș a declarat pentru Ordinea că în filiala constănțeană a PNR s-au înscris aproximativ 600 de persoane, din care 200 sunt numai în municipiul Constanța. Fostul consilier județean a punctat că la partid au aderat, în principal, intelectuali, ofițeri de armată și rezerviști militari, trend care se păstrează în formațiune și la nivel național. Este de amintit faptul că în conducerea centrală a partidului au fost cooptați trei foști generali: Mircea Chelaru, care este și prim-vicepreședintele partidului, Nicolae Rotaru, care are funcția de vicepreședinte, și Constantin Onișor, secretar general. Alexandru-Gabriel Mascaș a mai spus că, pentru a arăta că dorește să facă o altfel de politică, conducerea centrală a partidului a dat libertate totală filialelor în stabilirea candidaților la alegerile locale din 2020.

„Listele de candidați vor fi stabilite exclusiv de organizațiile județene și locale. Nu vor fi impuse persoane de la București. De altfel, procesul de stabilire a candidaților la alegerile locale începe chiar din momentul înființării organizației. Aceste lucru este o premieră pentru România, unde se știe bine că s-a obișnuit frecvent ca cei din conducerea centrală să impună tot felul de persoane pe listă. La noi acest lucru va fi exclus și s-a bătut în cuie încă de la înființarea formațiuni“, a conchis Mascaș.

SOROS, „RĂUL LA TOATE RELE“

Încă din primele zile de la înființarea PNR, mass-media a scris că formațiunea s-a poziționat ca fiind un adversar înverșunat al prezenței în România a ONG-urilor miliardarului George Soros și al măsurilor dictatoriale venite de la Bruxelles. Site-ul evz.ro scria în urmă cu un an că, pe lângă promovarea capitalului autohton, una din prioritățile PNR va fi scoaterea din viața publică a rețelei finanțate de către miliardarul Soros în România. În plus, „partidul generalilor“, așa cum a fost numit de presă, ar avea în spate chiar un Departament Zero, format din militari rezerviști sau în activitate, și care ar urma să facă publice listele cu toți înalții funcționari și demnitari ai statului român, pe care i-a identificat ca fiind, sub diverse forme, pe „ștatul de plată” al miliardarului George Soros, mai notează evz.ro. Adversitatea pe care o are PNR față de Soros este cât se poate de limpede, în condițiile în care pe pagina sa de Facebook, conducerea partidului îl cataloghează pe miliardarul american ca fiind „Răul la toate relele!“.

Comments

comments

Politica

Conducerea PSD validează luni lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, participarea liderului partidului Liviu Dragnea fiind incertă, în condiţiile în care, conform secretarului general Codrin Ştefănescu, el a fost din nou internat în spital sâmbătă seară, din cauza problemelelor la coloană.

Coform anunţului făcut deja de Liviu Dragnea şi listei vehiculate deja pe surse, primul loc al listei PSD pentru Parlamentul European va fi ocupat de către Rovana Plumb.

”Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”, declara Liviu Dragnea în 15 martie. Celălalt post invocat de liderul social-democrat ar putea fi cel de comisar european.

Conform listei prezentate săptămâna trecută de “Adevărul”, ordinea candidaturilor este: Rovana Plumb, Carmen Avram, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Maria Grapini, Victor Negrescu, Natalia Intotero, Bianca Gavriliţă, Cătălina Ştefănescu, Emilian Pavel, Victor Boştinaru, Maria Zoană, Claudia Ţapardel. Conform datelor de la acel moment, prezenţa lui Boştinaru pe liste era incertă, iar sâmbătă acesta a anunţat că a ajuns la concluzia că, după 12 ani ca europarlamentar, este vremea să anunţe retragerea candidaturii sale pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Prezenţa liderului PSD Liviu Drganea la şedinţa de luni este incertă. Şi în urmă cu o săptămână el s-a aflat în spital din cauza problemelor la coloaană, iar secretarul general Codrin Ştefănescu a anunţat că a fost din nou internat şi că se pare că prblemele sale medicale nu s-au rezolvat.

“Aseară a avut iar o problemă de sănătate medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie”, a declarat Codrin Ştefănescu duminică, la Braşov, unde lideri ai partidului şi miniştri PSD au fost prezenţi la conferinţa de alegeri pentru filiala judeţeană şi au participat şi la un miting în Piaţa Sfatului..

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 28 martie, ora 24:00.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: