Conecteaza-te cu noi

Actual

Pasajul din zona Porții 5 a Portului Constanța va fi deschis circulației, azi, după reparații capitale

Published

on

lucrari port poarta

După reparații capitale, astăzi se deschide pasajul din zona 5 a Portului Constanța. Lucrările au durat 8 luni.

Lucrările de reparații capitale la pasajul Baza Tehnică au fost finalizate, investiția în valoare de 5.349.220,68 lei (fără TVA), fiind finanțată din fonduri proprii ale Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Pasajul este amplasat pe drumul de legătură dintre Poarta 5 și platforma portuară din zona Molului 3 și asigură traversarea liniilor de cale ferată. Acesta a fost proiectat în anul 1977 și a fost dat în exploatare în anul 1980.

Având în vedere starea avansată și gravitatea proceselor de degradare, au fost necesare lucrări de intervenție care să asigure condiții optime de exploatare în condiții de siguranță a circulației rutiere pe pod.

Advertisement

Iată ce lucrări au fost efectuate:

  • Suprastructura podului a fost reparată local cu mortar special cu întărire rapidă și protecția întregului tablier cu vopsea anticorozivă.
  • Infrastructura podului a fost reabilitată, de asemenea, cu mortare speciale, iar fundația a fost consolidată prin injectarea umpluturilor chesonului cu lapte de ciment. Aparatele de reazem din neopren au fost înlocuite.
  • Calea pe pod a fost refăcută complet și este compusă din zona carosabilă cu lățimea de 7,80 m și două trotuare cu lățimea de 1,50 m. A fost montat parapet de protecție, elastic, metalic, conform reglementărilor în vigoare.
  • Rampele de acces la pasaj au fost prevăzute cu sferturi de con și scări de acces, iar sistemul și trotuarele au fost refăcute integral pe 25 m, pe fiecare rampă.
  • A fost modernizată rețeaua de iluminat a pasajului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions