Connect with us

Administratie

Pasajul rutier de pe strada Nicolae Filimon intră în modernizare

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța reamintește că, în perioada 30 noiembrie – 8 decembrie, circulația autovehiculelor va fi restricționată total pe strada Nicolae Filimon, în zona Halta Traian. Ca urmare a intervențiilor, linia 51B va circula deviat în perioada 2 decembrie – 9 decembrie, doar până la Halta Traian. În intervalul menționat, se suspendă stațiile amplasate pe strada Nicolae Filimon. Totodată, în perioada 9 decembrie – 17 decembrie, se va reabilita pasajul rutier din bulevardul Aurel Vlaicu, traficul rutier fiind restricționat alternativ, pe câte un sens de mers.

„Precizăm faptul că lucrările sunt executate de Grupul Feroviar Român, la inițiativa Primăriei Municipiului Constanța. Conducătorii auto sunt rugați să folosească rute ocolitoare, să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră.“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Administratie

Adriana Arghirescu, consilier local al PNL: „Cer retragerea de pe ordinea de zi a proiectului privind parcările“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Adriana Arghirescu a explicat pentru Ordinea.ro de ce aleșii liberali se opun actualei forme a regulamentului de parcare propus de primarul Vergil Chițac. Consilierul liberal a spus că dat aviz negativ în Comisia Juridică împreună cu un alt liberal Costin Avătavului. Cei doi liberali sunt nemulțumiți în principal de tarifele foarte mari impuse în primele două zone. De asemenea, cei doi liberali nu sunt de acord și cu sistemul de licitație a locurilor rezidențiale. Arghirescu și Avătavului cer retragerea proiectului privind parcările de pe ordinea de zi și reanalizat.

„Suntem de acord că parcarea trebuie plătită, dar tarifele trebuie să fie în concordanță cu realitățile economice. În plus, nu ni s-a adus nicio fundamentare a tarifelor. Treaba că „așa e la Cluj, nu ține““, a declarat Adriana Arghirescu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Costin Răsăuțeanu: „Regulamentul de parcare al lui Chițac e o GLUMĂ PROASTĂ! Primarul devine autorul unor inepții colosale“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Devine tot mai clar faptul că regulamentul de parcare propus de primarul Vergil Chițac nu are nicio șansă să treacă în actuala formulă. Practic, aproape toți consilierii locali, fie de la PSD, USR-PLUS sau chiar PNL, nu vor vota proiectul în actuala formulă, care prevede tarife astronomice pentru parcarea mașinilor în Constanța. Aleșii spun că în condițiile nivelului de trai este inuman să pui astfel de tarife, în condițiile în care un constănțean va plăti 40 de lei pentru trei ore de parcat în zona I a orașului.

Unul dintre cei care au criticat în termeni duri proiectul lui Chițac și companie este liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu, care a spus că regulamentul de parcare a lui Chițac e o GLUMĂ PROASTĂ, iar primarul devine autorul unor inepții colosale.

„Domnule Chițac, ați publicat spre dezbatere publică un regulament #incomplet cu privire la organizarea și funcționarea #parcărilor publice din #Constanța.

Nu eludați #legea!

Nu este prima oară când veniți cu temele nefăcute în fața consiliului local. Citiți legea!

Legea 52/2003 privind #transparența decizională este călcată în picioare fără scrupule!

Dumneavoastră sunteți în afara legii ca pași procedurali.

Ce ați trimis spre dezbatere publică nu este un regulament, ci o tentativă de #regulament marca PNL-USR. Este un document, asa-zis „regulament”, pus în dezbatere, de fațadă, trunchiat după bunul plac al “autorității” locale.

Arată #incompetență, lipsă de cunoaștere și superficialitate!

Anexele au fost adăugate acum 2 zile!

Articolul 7, alin.(2)din Legea 52/2003 spune că un regulament trebuie să stea în dezbatere 30 de zile. Ați ocolit legea și ați încercat să îi păcăliți pe constănțeni, chiar și pe cei care poate v-au dat votul.

Dincolo de #judecata obiectivă și #echilibrată care lipsește cu desăvârșire din acest regulament făcut pe genunchi, deveniți autorul unor inepții colosale asociate cu niște tarife/oră care nu se justifică nici pe Marte.

17 lei pe ora? Pe ce criterii v-ați bazat când ați stabilit aceasta valoare? Cred ca este o #glumă proastă!

Nu asa se gândește o #politică publică, domnule primar. Nu vă bateți joc de opinia constănțenilor.

Prin acest proiect încurajați o politică discriminatorie (liberală) care propune ideea de licitație publică pentru locul de parcare.

Veți dezbina constănțenii, îi veți împărți pe categorii în funcție de statutul social si de venit, îi veți învrăjbi unii contra altora.

Este fundamental greșit și în afara #Constituției.

Dumneavoastră trebuie să fiți primarul #tuturor constănțenilor, să vegheați la respectarea drepturilor omului și a principiului #egalității de #șanse.

Respectați legea și nu dezbinați Constanța!“, a declarat Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consilierul local al PNL Mihaela Andrei NU votează regulamentul de parcare propus de Chițac: Sunt convinsă că vor fi modificări

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Regulamentul parcărilor din oraș creionat actuala administrație a stârnit o adevărată revoltă. Nemulțumiri au fost inclusiv în rândul consilierilor PNL, care sunt din aceeași tabără politică cu primarul Chițac. Contactata telefonic consilierul liberal Mihaela Andrei a declarat ca NU este de acord cu actualul Regulament și ca este convinsă ca în urma reacțiilor cetățenilor Constanței acesta va fi modificat în interesul populației. Ea a spus că s-a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi și reanalizarea lui.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: