Conecteaza-te cu noi

Actual

Patru pacienți al spitalului din Constanța au beneficiat de Chemoembolizare! Vezi ce este aceasta

Published

on

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute.  Doi dintre pacienții supuși tratamentului au fost la prima ședință de chemoembolizare. În cazul acestora s-a efectuat chemoembolizare cu microparticule pentru tratatmentul hepatocarcinomului. În cazul celorlalți doi pacienți,  s-a efectuat chemoembolizare cu microparticule pentru tratatamentul metastazelor hepatice ale cancerului colo rectal. Aceștia sunt la a doua, respectiv a treia procedură de chemoembolizare. După fiecare tratatament, pacienții sunt evaluați și, în funcție de rezultate, medicii decid mai departe care sunt indicațiile.

Cele 4 trataemente care au avut loc la sfârștiul săptămânii trecute, au fost efectuate de către o echipă mixtă formată din medici de la Institutul Clinic Fundeni și din cadrul SCJU Constanța, echipă coordonată de dr. Mihai Toma.

Chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. La Spitalul Județean de Urgență Constanța, realizarea chemoembolizărilor este posibilă începând din luna iunie, a.c. Atunci a fost dat în folosință angiograful de ultimă generație primit de către SCJU în cadrul proiectului European “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI”, derulat de către Academia de Științe Medicale din România  .

”Momentan sunt 4 pacienți care au beneficiat de chemoembolizare. Este îmbucurător că avem continuitate și că le putem oferi acestora o șansă în plus, aici, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța”, a declarat Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU Constanța.

”Chemoembolizările vor continua, cu sprijinul echipei medicale de la Institutul Clinic Fundeni,  pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament.”, a precizat responsabilul de Comunicare și relații publice SCJU Constanța, Crina Kibedi.

 

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions