Connect with us

Actual

Patru pompieri ai ISU Constanța au participat la un exercițiu CBRN în Franța

Published

on

exercitiu cbrn

Patru pompieri din cadrul ISU Constanța au participat, în perioada 24 februarie – 6 martie, la un Exercitiu Internațional pentru Certificare și Recunoaștere CBRN.

Este vorba despre plt. adj. Cosmin Popescu, plt. adj. sef. David Rujanschi, plt. adj. Vasile Ionut Marian și plt. adj Florein Popescu.

Exercițiul s-a desfășurat în orașul Lyon, din Franța, în perioada 24 februarie – 6 martie.

După un drum de 4 zile, aceștia au ajuns în Lyon, acolo unde, întreaga echipă a CBRNDET RO, a început montarea corturilor, tehnica pentru logistică, sala de mese și tot ce ține de o supraviețuire, în câmp, la o temperatură de aproximativ -6° Celsius noaptea, iar ziua până la maximum 7-8°Celsius.

Pe rând, la diferite ore, 24 din 24, echipa CBRNDET a României a participat alături de colegii italieni, germani și francezi, în diferite misiuni de Cercetare, Căutare, Prelevare și Monitorizare CBRN.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, plt. adj Vasile Ionut Marian a participat în laborator, 48 de ore, pentru a descoperi si descompune produsele chimice, iar ceilalți menbrii ai echipei au participat la Monitorizarea Radiologică.

exercitiu cbrn

Echipa CBRN CT, în ultima zi, pe 2 martie, a avut parte de cea mai lungă misiune, de aproximativ 9 ore. Au fost nevoiți să caute un loc de lansare, în siguranță, a ambarcațiunii CBRN, unică în Europa. După lansare, echipajul s-a echipat în costume de protecție tip D și a început prelevarea de mostre din râul Rhone, din mai multe puncte: aval, amonte și central. Ulterior, probele fiind predate la laborator.

”După toate aceste zile, în care orele păreau că nu se mai scurg, cu ajutorul Echipei CBRNDET RO, s-a scris istorie, aceasta fiind prima echipă certificată si recunoscută la nivel European. La cercetarea Radiologică, echipa CBRN CT, a descoperit și identificat 6 din 6 produse radiologice, datorită aparatelor din dotare. Echipa CBRN CT este singura care poate participa la misiuni Maritime, Fluviale, Ape curgătoare, Lacuri și Terestru, din Europa.
Îi felicităm și noi , fiind pentru ei o misiune unică și plină de emoții!”, a precizat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

exercitiu cbrn

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!