Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Pe cine dă vina Chițac pentru că municipalitatea din Constanța nu a putut intra în posesia tuturor bazelor sportive din oraș

Published

on

Vergil Chitac primar Constanta

Primarul Chițac a declarat, răspunzând unei întrebări legate de sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, că a inițiat încă din 2022 proiecte privind trecerea unor baze sportive din administrarea Agenției Naționale pentru Sport în cea a Primăriei Constanța. Primarul spune că, din păcate, Ministerul Justiției a dat aviz negativ pe aceste proiecte.

„Am inițiat hotărâri de consiliu local încă din 31.03.2022 privind mai multe baze sportive din Constanța, pe care le-am redirecționat ulterior către Ministerul Tineretului și Sportului, actuala Agenție Națională pentru Sport, care a inițiat hotărâri de guvern, însă Ministerul Justiției a dat aviz negativ, pe motiv că bazele la care se face referire în hotărârea de guvern nu aveau situația juridică actualizată. Agenția Națională pentru Sport a solicitat remedierea și actualizarea situației juridice a imobilelor de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret care nu s-a concretizat nici până în momentul de față. Cu toate acestea, nu ne lăsăm descurajați și încercăm să ne preocupăm în permanență pentru trecerea în administrarea Primăriei a bazelor sportive transformate în ruine (de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța), pentru a le putea reda funcționalitatea în folosul sportului constănțean.“, spune Chițac.

În ceea ce privește sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, primarul Constanței a scris pe Facebook:

„Întrebarea privind situația sălii de sport destinate tenisului de masă mi-a amintit că ar fi benefic să discutăm despre lucrările care s-au efectuat în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța.

În toamna anului trecut s-au finalizat lucrări notabile, care au constat, pe lângă reabilitarea sălii de tenis despre care am elaborat în răspuns, în următoarele:

  • reabilitare cămin-cazare inclusiv construcția unui nou corp care face legătura între cantină și cămin și în cadrul căruia s-au amenajat spații de cazare, spălătorie. Iar camerele de cămin au fost dotate cu mobilier și accesorii moderne, de la cele mai mici detalii (lenjerii și accesorii de pat, dulapuri, paturi, saltele, grupuri sanitare etc)
  • cantina a fost reabilitată și reamenajată, iar subsolul acesteia a fost transformat în spații de depozitare dându-li-se astfel utilitate (dotări cu aragaze, cuptoare, frigidere, veselă, mese, scaune, chiuvete și alte accesorii necesare unei funcționări moderne).“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions