Conecteaza-te cu noi

Societate

Pe malul Dunării, la Topalu, apare o nouă pensiune turistică

Published

on

Localitatea Topalu se află la aproximativ 80 de km de Constanța, pe malul Dunării. Înainte de anul 1990, localitatea era vizitată mai des de către români, dat fiind faptul că, din anul 1960, aici există muzeul ”Dinu și Sevasta Vintilă”, care conține 228 de opera de artă (pictură, sculptură și  grafică) ale unor artiști celebri: Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Octav Băncilă, Grigore Petrașcu. Ce-i drept, după revoluție, vizitele au fost mult mai rare, cu toate că turiștii ar fi avut ce să vadă. În comună există și cetatea Capidava, dar și insula Inelul de Piatră, loc în care an de an se desfășoară tabăra de vară Atlantykron.  Inclusiv pe pagina oficială a primăriei se precziează faptul că în această comună nu există hoteluri, campinguri, hanuri sau popasuri, în ciuda frumuseții sale și a numeroaselor locuri ce pot fi vizitate. Poate tocmai din acest motiv, oamenii ar vrea să construiască spații de cazare. În cursul zilei de azi am găsit pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța un proiect depus de compania Malul cu Sălcii, care dorește să ridice în comuna Topalu, pe malul Dunării, o pensiune. Aceasta ar urma să fie construită pe strada Dunării, nr. 504. Probabil nu vor fi dificil de obținut documentele necesare ridicării construcției, dat fiind faptul că terenul pe care s-ar amenaja pensiunea este proprietate privată a societății. Terenul are o suprafață de 2114 mp și este folosit la ora actuală ca și ”curți construcții”. Pe acest amplasament intenționează proprietarul să construiască o pensiune agroturistică de 3 margarete,  cu o capacitate de cazare de șase camera și spațiile anexe, respectiv recepție, oficiu, spațiu de pregătire masa, spațiu pentru servire masa și spațiu de relaxare. Potrivit proiectului, pensiunea agroturistică va avea un demisol, cu casa scării și hol, unde vor fi două camera dotate cu baie proprie și terasă, salon cu acces la bucătărie și terasă. La parter va fi recepția de primire, terasa de acces, oficiu, camera de bagaje, casa scării și hol și alte patru camera cu baie proprie și terasă. Camerele vor asigura 12 locuri de cazare și fiecare va avea 18,60 mp. Proprietarii își propun să primească foarte bine turiștii, să le prezinte zona și să se asigure că dispun de tot confortul pe care și-l doresc.  De asemenea, se dorește angrenarea lor în activitățile agricole ce deservesc pensiunea. Ceea ce înseamnă că turiștii vor putea să viziteze explaoatțiile agricole (livadă, fermă zootehnică), să fie angrenați în aprovionarea și hrănirea animalelor, să mulgă chiar sau să strângă ouăle. În pregătirea mesei vor fi utilizate produse agroalimentare de la localnici.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions