Connect with us

Politica

Pe surse: PSD nu abrogă ordonanța ce-a scos oamenii în stradă!

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe surse am aflat că PSD a decis, în ședința de acum, să nu abroge ordonanța. Probabil că nu au altă soluție la ora actuală pentru că, dacă ar ceda, viitorul multora dintre ei ar fi sumbru. Așa că, vrând nevrând, în serile ce vor urma vom asista la noi proteste de stradă. Probabil și mai mari și, foarte posibil, cu urmări mult mai grave decât până în prezent.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

BOMBĂ: PRO România e în creștere și românii îl văd premier pe Victor Ponta

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Victor Ponta, președintele PRO România, ar fi cel mai bun premier pentru Romania după alegerile parlamentare din decembrie, relevă un sondaj de opinie realizat în perioada 20 – 25 noiembrie de către institutul ”Verifield”, la comanda PRO România. Liderul conduce în clasament cu 27.4 procente. Pe locul doi în preferințele românilor se află Ludovic Orban – 14,1%%, urmat de Dacian Cioloș – 14%, Traian Băsescu 11,6% și Marcel Ciolacu – 11%. Pe de altă parte este că 21,9% au spus că nu știu sau nu răspund.

La „Indiferent de opțiunea Dvs. de vot, ce premier credeți ca a fost mai bun pentru Romania: Ludovic Orban sau Victor Ponta?, 56,6% din cei chestionați l-au indicat pe liderul PRO România ca fiind mai bun, în timp ce doar 28,2% au considerat că Orban a fost mai bun. 9.5% din respondenți au spus că niciunul din cei doi nu a fost bun, iar 6% au spus că nu știu sau nu răspund.

Cu numai câteva zile înainte de alegerile parlamentare, românii au românii au fost chestionați cu privire la formațiunea pe care o preferă. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri PARLAMENTARE şi ar candida următoarele partide sau alianţe, Dvs. cu reprezentanţii cărui partid aţi vota?, 31,3% din cei chestionați au răspuns vor vota cu PNL, 22% cu PSD, 17% cu USR-PLUS, 9,3% cu PRO România, 5,4% cu UDMR, 4,8% cu PMP, 5,4% cu independent, iar 4,8% cu altul. De asemenea, 61% din cei chestionați au spus că vor participa la alegerile parlamentare, 14,5% au răspuns că probabil DA, 6,7% probabil NU, 16,7% cu siguranță NU, iar 1,1% nu au știut sau nu au răspuns. În plus, 31,2% au spus că sunt foarte interesați de aceste alegeri, 29,1% destul de interesat, 13,5% destul de puțin interesat, 25% foarte puțin sau deloc interesat, 1,1% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

La capitolul încredere, 30,5 din cei intervievați l-au indicat pe actualul șef al statului, Klaus Ioahannis. Acesta este urmat de Victor Ponta cu 24,2%, Ludovic Orban cu 19,8%, Dan Barna cu 14,9% și Marcel Ciolacu cu 13,3%. De asemenea, 99,3% din respondenți au spus că au auzit de Klaus Iohannis, în timp ce de Victor Ponta au auzit de 99%, de Ludovic Orban – 97%, Marcel Ciolacu – 83,4% și Dan Barna – 83,1%.

Chestionarul realizat de institutul ”Verifield” a cuprins mai multe întrebări legate de pandemia de coronavirus. La întrebarea „În ce măsură sunteți mulțumit de acțiunile statului român pentru combaterea răspândirii coronavirusului în România?, 35,8% au răspuns că sunt foarte nemulțumiți, 30,2% – destul de nemulțumiți, 25,9% – destul de mulțumiți și doar 5.9% au spus că sunt forate mulțumiți. 2,1% din respondenți au spus că nu știu sau nu au răspuns. Tot la acest capitol, 65,6% din respondenți au spus că ar trebuie implementat cât mai rapid un program gratuit de testare în masă pentru Covid și toți românii ar trebui testați gratuit indiferent dacă prezintă simptome sau nu.

„În ultimele zile, s-a discutat de apariția unui vaccin pentru Covid. Când acesta va fi disponibil în România, dvs aveți de gând sa va vaccinați sau nu?“, a fost om altă întrebare care suscitat interes. Ei, bine, aproape jumătate nu au de gând să se vaccineze. Astfel, nu mai puțin de 37,9% din cei chestionați au spus că NU se vor vaccina, cu siguranță, în timp ce doar 23% au spus că se vor va vaccina cu siguranță, iar 23,3% au răspuns că probabil că da și 12,4% au afirmat că probabil că nu. 3,4% au afirmat că nu știu sau nu răspund.

Când a venit vorba despre prioritatea vaccinării, majoritatea românilor a răspuns că vaccinul anti-covid ar trebui sa fie distribuit cu prioritate către categoriile vulnerabile.

Date interesante ies în evidență și atunci când românii au fost întrebați de redeschiderea școlilor. Nu mai puțin de 70% dintre respondenți, indiferent dacă au copii sau nu, au spus că școlile ar trebui redeschise, pentru că școala online nu funcționează și se pot lua măsuri de siguranță.

Un procent și mai mare de români, peste 90%, au spus că ar trebui redeschise cabinetele medicale în școli. De asemenea, 80% din cei chestionați au spus că este o idee bună achiziția de tablete din bani publici.

La o altă întrebare, 33,5% dintre chestionați au spus că sunt afectați criza covid și 41,9% de criza economică, în timp ce 20,2% au spus că de ambele. În plus, peste 50% au spus că sunt de acord cu introducerea unui venit minim de criză pentru toate persoanele din România.

Sondajul a avut 22 de întrebări legate de politică, educație, sănătate și economie. Au fost 1.100 de interviuri telefonice (CATI), iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.53%, la un grad de încredere de 95%.

Sondajul integral îl puteți consulta aici:

Download (PDF, 834KB)

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion (USR-PLUS): „Avem nevoie de „O Românie fără hoție“ ca să nu mai muncim degeaba“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Stelian Ion, candidat din partea USR-PLUS Constanța pentru un nou mandat de deputat, a fost printre cei mai activi parlamentari români. Avocat de profesie, Stelian Ion a fost unul dintre cei aprigi apărători ai justiției. Acum, Stelian Ion spune că este nevoie de un imbold pentru a pune punct hoțiilor care au avut loc în ultimii 30 de ani. „O Românie fără hoție“, „DNA-ul pădurilor“, „Un Cod al urbanismului“ și anularea pensiilor speciale sunt doar câteva dintre temele pe care USR-PLUS și le-a propus să le abordeze în următorii patru ani. Stelian Ion spune că deviza „O Românie fără hoție“ trebuie să fie literă de lege, iar cei care au furat trebuie sancționați de electorat.

„Eu mă refer la partidul (PSD, n.r.) ăsta, la dinozaurul ăsta, care își trage seva din vechiul Partid Comunist. Lucrează ca un grup infracțional organizat. Asta a făcut în ultima perioadă. A creat mafii, numai pe interesul lor. Ca țară, ca bogății, avem resursă umană și muncesc de le sar capacele. Se fură prea mult, de asta avem nevoie de o Românie fără hoție. Și dacă nu facem puțină ordine, muncim ca proștii, degeaba.“, a spus Stelian Ion.

Parlamentarul constănțean aduce în atenția opiniei publice una dintre cele mai răsunătoare hoții din România. Este vorba de celebrele retrocedări ale lui Mazăre și compania.

„Nu mulți poate știu că atunci când dai căutare pe Google – retrocedări, pe primul loc îți apare Constanța. S-au furat peste un milion de metri pătrați de teren, plaje, faleză, spații verzi. Acest dosar a durat 10 ani. Inadmisibil de mult pentru orice justiție din orice colț al lumii. Este foarte important pentru justiție să avem termene rezonabile și procese care să se întindă pe o durată cât mai scurtă, astfel încât la final să avem o soluție cât mai rapidă, dar nu în defavoarea calității soluției. Pe de altă parte, un alt obiectiv pe care mi-l propun este acela de recuperare a prejudiciilor. De curând s-a adoptat o lege care se referă la confiscarea extinsă a averilor ilicite. Nu este o lege proastă, dar nici foarte bună. Noi avem o lege mai bună, dar nu a existat în această legislatură voință politică pentru a fi adoptată. Noi ne raportam la standardul de viață nu la bunurile pe care le dețin pentru că se știe că acești infractori își trec bunurile pe numele altora.“, a afirmat Stelian Ion.

Un Cod al urbanismului

Candidatul USR-PLUS a abordat în interviul acordat pentru Ordinea.ro și de ANABI – Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, instituție care trebuie sprijinită și care trebuie să aibă specialiști și toate elementele pentru a-și putea continua activitatea în mod eficient. Stelian Ion spune că sunt multe de apărat. Inclusiv pădurile, care sunt un alt obiectiv important pentru el. Constănțeanul spune că DNA-ul pădurilor trebuie să fie o structură în cadrul Parchetului General.

„S-a furat și se fură în continuare. O structură specializată pe parte de mediu ar fi foarte importantă, așa cum a fost DNA pe parte de corupție. Am trei domenii pe care am să activez foarte mult: Justiție, Mediu și Urbanismul. E nevoie în România de un Cod al urbanismului, astfel încât anomaliile pe care le-am văzut frecvent în Constanța să nu mai aibă loc. Zona asta pe care o gândim este foarte corectă, pentru a proteja interesele în primul rând ale locuitorilor, a celor mulți, astfel încât să nu fie supra aglomerate orașele României și să se construiască fără respectarea unor reguli.“, a subliniat Stealian Ion.

Anularea pensiilor speciale

Anularea pensiilor speciale este o altă temă importantă pe care Stelian Ion vrea să o tranșeze în viitorul mandat.

„În 2015, Parlamentul, înainte de Crăciun, ce s-a gândit a fi bine să facă decât să voteze o lege care să le acorde indemnizații speciale. Cred că nu mai trebuie să explic că am dovedit prin fapte concrete că nu ne dorim aceste pensii și că ele sunt incorecte pentru majoritatea oamenilor. Este un angajament pe care îl fac în fața cetățenilor că ne vom lupta să desființăm cât mai repede pensiile speciale.“, a punctat Stelian Ion.

ZERO taxe pe salariu minim

Candidatul USR-PLUS a afirmat că vrea să promoveze ideea de a avea ZERO taxe pe salariul minim. Adică acea parte din salariu de 2.230 să nu fie taxată de niciun fel, pentru că nu este normal, mai ales în vremea asta a pandemiei să iei oamenilor din puținul pe care îl realizează o parte, astfel încât să te gândești tu stat cum să îi ajuți după aceea.

„Cea mai bună formă să îi ajuți este să le lași chiar lor acei bani. Zero taxe pe salariul minim este o idee pentru care ne vom bate în următorul Parlament. România este o țară bogată și românii nu sunt deloc mai proști decât alții. Nu sunt mai slab pregătiți li nu sunt mai hoți. Clasa politică a fost mult mai hoață și a furat în ultimii 30 de ani foarte mult. Îi chem pe toți românii să facă un efort pe 6 decembrie. E pandemie, avem multe impedimente, dar respectând toate regulile, trebuie să facem acest efort pentru a nu lăsa la voia întâmplării următorii patru ani din viața noastră. Suntem la o răscruce. Să nu fie în zadar nici momentele acelea în care am ieșit în stradă; mulți dintre noi ne-am revoltat față de ceea ce doreau să facă cei care au furat atâta vreme; să nu fie în zadar umilințele pe care le-am îndurat în 10 august și nici umilințele pe care le îndură românii zi de zi. Haideți să facem un efort și să împingem lucrurile astea înainte să ieșim din poticneala asta.“, a spus deputatul de Constanța.

Mai multe detalii despre angajamentele USR PLUS pentru justiție și reforma statului:

https://www.usrplus.ro/un_stat_reformat

https://www.usrplus.ro/o_romanie_fara_hotie

Comandat de Uniunea Salvați România – filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200021

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „La 100 de ani de la recunoașterea României Mari, riscăm să pierdem de sub control sistemul de educație”

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Senat, Răzvan Filipescu, spune că problemele școlii românești sunt mai grave decât acum 100 de ani, când se făcea reforma educației, pe modelul introdus de Spiru Haret.

„Speram să ne putem dezvolta țara, în cei 102 de ani de la recunoașterea României Mari. Mulți dintre noi am crezut și credem în posibilitatea ca țara noastră să aibă unul dintre cele mai bune sisteme de educație. Dar situația dezastruoasă în care ne-au adus măsurile guvernului, în acest an, duce școala românească înapoi cu 100 de ani“, spune candidatul PRO România la Senat.

Răzvan Filipescu subliniază nevoia de a se redeschide școlile, respectându-se toate măsurile necesare.

„Nu ne permitem, ca țară, să distrugem generațiile tinere. Analfabetismul și abandonul școlar vor crește, dacă școlile vor rămâne închise. Asta înseamnă distrugerea României, deși Educația a fost legată de siguranța națională. Noi, PRO România, cerem redeschiderea școlilor, pentru toți copiii și tinerii. La mulți ani, România!“, spune Răzvan Filipescu.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: