Connect with us

Actual

Pelerinajul la mănăstirea Sf. Andrei, interzis! Cererea Arhiepiscopiei Tomisului, respinsă

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, judecătorii de la Tribunalul Constanţa au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii ce impune ca la pelerinajul de la mănăstirea Sf. Andrei  să participe doar localnici.

Decizia poate fi contestată în termen de cinci zile.

Precizăm că, în cursul zilei de ieri, ÎPS Teodosie s-a deplasat personal la Tribunal pentru a susține că libertatea religioasă nu poate fi îngrădită nici măcar în timpul unei crize sanitare.

Iată sentinţa:

Tip soluţie: Respinge cererea

Solutia pe scurt: Declară nulă cererea de intervenţie accesorie în interesul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa formulată de ASOCIAŢIA SOLIDARITATEA PENTRU LIBERTATEA DE CONŞTIINŢĂ, pentru lipsa semnăturii.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA AL JUDEŢULUI CONSTANŢA şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi.

Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a inspectorului şef al INSPECTORATULUI PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA AL JUDEŢULUI CONSTANŢA, invocată de reclamanţi.

Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a reprezentantului ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI şi excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant convenţional a avocaţilor Ivanovici-Şoşoacă Diana, Căcescu Gheorghe Gabriel şi Medeleanu Iulia-Adalmina, invocate de pârâtul INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA AL JUDEŢULUI CONSTANŢA.

Respinge, ca neîntemeiată, excepţia inadmisibilităţii acţiunii pentru lipsa parcurgerii procedurii prealabile, invocată de pârâţii COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CONSTANŢA, PREFECTURA JUDEŢULUI CONSTANŢA şi PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii ARHIEPISCOPIA TOMISULUI prin Arhiepiscopul Tomisului – ÎNALTPREASFINŢITUL TEODOSIE PETRESCU, COLCEAG FLORIAN, CHELARU MIRCIA, HORNEŢ IULIEAN, GLĂVAN DORU DINU PAVEL, COLCEAG DORINA-OLGA, IVANOVICI-ŞOŞOACĂ DIANA, CĂCESCU GHEORGHE GABRIEL, MEDELEANU IULIA-ADALMINA, UNGUREANU ADALMINA, ŞOŞOACĂ DUMITRU-SILVESTRU, DALE NICOLAE, DALE FLORENTINA, MANCE VASILE, MANCE RAMONA, NEAG LIANA, NEAG RAFILA, BUCUROIU CRISTIAN-NICOLAE şi BOTEZATU GRAŢIELA-GHEORGHINA în contradictoriu cu pârâţii COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CONSTANŢA, PREFECTURA JUDEŢULUI CONSTANŢA, PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA şi INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DOBROGEA A JUDEŢULUI CONSTANŢA.

Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată astăzi, 25.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Precizăm că, în data de 30 noiembrie este sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, zi specială pentru români, iar în anii trecuţi mii de oameni se adunau la mănăstirea ridicată în apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa.

Foto: Doxologia.ro

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

RO-ALERT: S-au ÎNCHIS toate drumurile naționale, respectiv județene, cu excepția DN39 și A2

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul de urgență RO-ALERT a trimis o informare prin care toți locuitorii județului Constanța au fost informați cu privire la faptul că s-a decis închiderea drumurilor naționale și a celor județene, cu excepția DN 39 și a A2.

“Urmare a emiterii evertizării COD PORTOCALIU, pe raza județului Constanța începând cu ora 15.30, s-au închis toate drumurile naționale, respectiv județene cu excepția DN 39 și A2. Pentru siguranța dumneavostră nu părăsiți localitatea”, este mesajul RO- ALERT.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Viscolul a lăsat fără curent mai multe localități din județul Constanța. Vezi lista completă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viscolul a lăsat fără curent electric zeci de localități din județul Constanța.

Iată lista comunicată de Biroul de presă al Instituției Prefectului județului Constanța, actualizată la ora 14:00:

  • 23 August, Cernavodă, Ciocârlia, Constanța (cartier Palas), Corbu, Istria, Lipnița, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Negru Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Patelimon, Săcele, Târgușor, Topraisar, Valu lui Traian.

Județul Constanța se aglă sub cod portocaliu de vreme rea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zeci de mașini sunt blocate în nămeți pe drumurile din județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Viscolul le dă de furcă drumarilor. Deși de azi noapte acționează pe toate sectoarele de drumuri din județ, zeci de mașini sunt, la această oră, blocate în nămeți.

Iată situația de la ora 15:00, un raport comunicat de Biroul de presă al Instituției Prefectului:

AUTOVEHICULE BLOCATE, SITUAȚIA LA ORA 15:00:
– DN38 Topraisar – Amzacea – 20 de autovehicule
– DN38 Comana – Amzacea – 4 autovehicule
– DJ391 – un autovehicul
– DJ 392 – 3 autovehicule
– DN3 – 50 de autovehicule
– DJ222 – 20 de autovehicule
– DN3 Deleni – Adamclisi – 10 autovehicule
– DN3 zona Ion Corvin – 3 autovehicule
– DC63 zona Țepeș Vodă – un autovehicul
– DJ226A zona Râmnicu de Jos – un autovehicul
– DN22 – 15 autovehicule
– DJ226 Nuntași – Săcele – un autovehicul

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: