Conecteaza-te cu noi

Actual

Percheziții de amploare ale DIICOT în mai multe județe, printre care și Constanța. Vezi de ce

Published

on

La data de 08.05.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, București, Constanța și Serviciilor  de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și Buzău, efectuează 27 de percheziții domiciliare pe raza  județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și a municipiului București, în patru cauze în care se efectuează cercetări faţă de 24 de suspecți, constituiți în cadrul a patru grupuri infracționale organizate, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,  acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În cauză s-a reţinut faptul că suspecții au confecționat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri amplasate în afara României, în spațiul UE, pentru a copia datele stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare în scopul contrafacerii unor astfel de carduri.

Astfel, membrii grupurilor  au montat dispozitive de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în străinătate, creând clone ale unor carduri autentice pe care le-au folosit la stații PECO din România, unde au alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Cu ocazia percheziţilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confectionarii unor astfel de dispozitive, precum si  canabis.

Advertisement

De asemenea, cu ocazia unei percheziție domiciliat efectuate în judeţul Argeș a fost necesară tragerea unui foc de avertisment întrucât persoanele perchezitionate, după ce au  lovit un jandarm,  au încercat să continue agresiunea, cercetările urmând să fie extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere.

Pentru soluționare cauzei, autoritățile judiciare române au beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Suedia, Finlanda,  Danemarca și Luxemburg, la sediul Eurojust fiind organizate reuniuni de coordonare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și UTAI Pitești.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, Constanța, Gorj și Buzău și al lucrătorilor din cadrul DGPM București – S.A.S.

Advertisement

Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions