Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Percheziții domiciliare în județul Constanța la persoane bănuite de evaziune fiscală

Published

on

perchezitii

Astăzi, 17 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la 5 persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2022, acestea ar fi vândut, prin intermediul unei societăți comerciale, diverse bunuri și ar fi prestat servicii, fără a înregistra operațiunile în evidența contabilă.

Societatea comercială în cauză ar fi avut un administrator fictiv, respectiv un bărbat, care ar fi deținut această calitate doar în acte, în realitate operațiunile comerciale fiind efectuate de cele cinci persoane.

Bunurile comercializate astfel (piese auto, nisip, tablă) ar fi fost livrate către 7 societăți comerciale din țară.

În acest mod, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 700.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit și T.V.A. neachitate.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie, precum și 3 telefoane mobile.

În cauză cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions