Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Percheziții în Capitală la o femeie acuzată de VRĂJITORIE

Published

on

O femeie din București este bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin vrăjitorie, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), citat de Digi24. Ea ar fi determinat o persoană să îi ofere mai multe sume de bani și diferite bunuri de valoare, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de euro.

Precizăm că în județul Constanța nu au existat în ultimii ani astfel de infracțiuni.

”Pe 8 iunie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în Sectorul 1 al Capitalei, atât la locuința, cât și la locația unde și-ar fi desfășurat activitatea o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin vrăjitorie.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada martie – iunie 2022, o femeie, cu precădere în mediul on-line, și-ar fi atribuit calitatea de vrăjitoare, în scopul de a obține sume de bani sau bunuri, în schimbul serviciilor oferite.

Astfel, sub pretextul efectuării mai multor ritualuri specifice vrăjitoriei, femeia în cauză ar fi determinat persoana vătămată să îi ofere mai multe sume de bani și diferite bunuri de valoare, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă, precum și un bun ce aparține persoanei vătămate. De asemenea, femeia bănuită a fost depistată și condusă la audieri.

Pentru cea în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate de Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii înșelăciune.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul transmis joi de poliție.

Foto: Ilustrativ (sursa Digi24)

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions