Connect with us

Actual

Percheziții în mai multe județe, inclusiv Constanța. Sunt vizate persoane bănuite de înșelăciune

Published

on

În data de 14.12.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău pun în aplicare 32 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Harghita, Galaţi, Constanţa, Ialomiţa, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Mureş, Alba, Bihor, Ilfov şi a municipiului Bucureşti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals in înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals şi spălare de bani.

În cauză s-a reţinut că, la începutul anului 2022, mai multe persoane au constituit o grupare infracţională organizată, specializată în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în dauna unor societăţi comerciale şi la încheierea unor contracte de credit/ plafon de scontare a unor efecte de comerţ pentru inducerea in eroare a unor instituţii financiare nebancare.

Pe parcursul anului 2022 la grupul infracţional organizat au aderat şi alţi membri care, prin intermediul unei societăţi comerciale, folosind identităţi şi calităţi mincinoase, au achiziţionat mărfuri şi produse de la societăţi comerciale de pe întreg teritoriul ţării, pentru plata cărora au emis instrumente de plată, cunoscând că la termenul scadent nu va exista disponibil în conturile bancare.

De asemenea, pentru obţinerea unor câştiguri consistente rapide, după achiziţionarea mărfurilor, membrii grupului le-au comercializat unor persoane fizice sau juridice cu preţuri cuprinse între 30-50% din valoarea lor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de aproximativ 3.600.000 lei, în dauna a 25 de persoane juridice vătămate.

Activitatea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Ploieşti, Alba, Piteşti, Mureş, Oradea, Constanţa, Ilfov, Neamţ, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Vâlcea.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Acţiunea este susţinută de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, ai Grupărilor de Jandarmi Mobile Bacău, Constanţa şi Târgu Mureş şi ai Inspectoratelor de Jandarmi ale judeţelor Harghita, Dâmboviţa, Ialomiţa, Vâlcea şi Argeş.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!