Conecteaza-te cu noi

Actual

Percheziții în mai multe județe – printre care și Constanța – la persoane bănuite că falsificau bani

Published

on

La data de 31 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș și Vâlcea, precum și 13 mandate de aducere, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au documentat, începând cu luna iulie a.c., activitatea unei grupări infracționale formată din 13 persoane, care ar fi fost implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, care ar fi acționat pe teritoriul României.

Din probatoriul administrat, a rezultat că o parte din membrii grupării s-ar fi ocupat de activitatea de contrafacere a bancnotelor, deținând în acest sens mai multe instrumente necesare realizării acestei activități.

Ulterior, pachetele cu bani ar fi fost expediate prin intermediul unei societăți de coletărie către alți membrii ai grupării, de pe teritoriul României, aceștia ocupându-se de punerea lor în circulație.

Advertisement

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate obiecte ce ar fi fost utilizate la contrafacerea bancnotelor, respectiv două imprimante, folii din plastic, coli de hârtie, tonere și următoarele bancnote contrafăcute: 222.360 de euro în bancnote de 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro, 540 de USD în bancnote de 20 de USD, 1.650 de lei în bancnote de 50 și 100 de lei, 1.161.000 de forinți în bancnote de 10.000 și 20.000 de forinţi.

De asemenea, au mai fost ridicate 16 telefoane mobile, înscrisuri cu valoare probatorie și o armă neletală deținută ilegal.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, iar, după finalizarea audierilor, față de 6 dintre acestea a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pentru sesizarea instanței competente, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Oficiului Național Central pentru combaterea falsului de monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, al serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Bistriţa-Năsăud, Vâlcea, Caraş-Severin, al brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Constanţa, Oradea, Timişoara și de cel al inspectoratelor județene de jandarmi și grupărilor mobile de jandarmi din județele menționate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Advertisement

Sursa: IGPR

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions