Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

Percheziții într-un dosar penal de șantaj și înșelăciune

Published

on

perchezitii ()

Astăzi, polițiștii Poliției municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.

Perchezițiile au loc în municipiul București și județele Ilfov și Cluj, la locuințele a trei bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor respective.

Astfel, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada mai 2022 – februarie a.c., aceștia ar fi indus în eroare trei persoane vătămate din județul Constanța și municipiul București, prin utilizarea de calități nereale de angajați în funcția de ingineri ai unei societăți comerciale, prezentându-le ca adevărată împrejurarea mincinoasă conform căreia vor realiza lucrări de extindere și reparare a imobilelor victimelor, încheind contracte de prestări servicii.

Astfel, ar fi încasat, de la persoanele vătămate, un avans însumând 95.000 de lei, realizând ulterior lucrări parțiale, care nu ar fi corespuns normelor tehnice în vigoare.

Advertisement
palaz

De asemenea, ar fi constrâns victimele să le remită suma totală de 176.000 de lei, amenințându-le că muncitorii vor abandona lucrările începute, lăsând imobilele fără acoperișuri.

“Suportul de specialitate al acțiunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La percheziții participă și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov și Cluj, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Ilfov și Cluj.”, a precizat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions