Connect with us

Administratie

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța, prin RAEDPP, intenționează să demoleze Galeriile Soveja. În locul acestora, spune Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța, Primăria intenționează să amenajeze un supermarket sau hypermarket. Deputatul Mircea Dobre spune că este inadmisibil ca în locul Galeriilor Soveja să apară noi spații comerciale, în condițiile în care Constanța este ticsită de magazine, dar suferă la capitolul spații verzi. Parlamentatul Pro România propune ca în locul acestor spații să fie amenajat un parc, locuri de joacă, spații pietonale și o parcare subterană de peste 600 de locuri.

„Primăria Constanța a anunțat prin RAEDPP că va demola Galeriile Soveja și va face loc unui nou supermarket, inclusiv parcări. Din nou betoane și construcții?! Noi propunem acest proiect în locul Galeriilor Soveja. Un parc nou cu parcare subterană, cap de linie pentru 44. Acest proiect s-a făcut în 72 de ore și îl facem cadou administrației locale. Oare ei ce vor face?! Misiunea noastră este să asigurăm copiilor noștri un oraș verde și nu unul plin doar de betoane.“, a declarat Mircea Dobre.

Ce prevede proiectul deputatului Pro România Mircea Dobre

Pe o suprafață de teren de  existentă  astăzi (un lot de 2.975 mp, alt lot de 9.407 mp, însumând 12.382 mp) se propun mai multe obiective:

1. Obiectiv – fluidizare circulație: se propune lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la câte două benzi pe sens – intersecție cu Strada Soveja – necesar 668 mp teren; se propune amenajarea locului de întoarcere a autobuzului – stație cap de linie și realizarea a 14 locuri de parcare la sol necesare funcționării edificiului de cult (terenul aferent edificiului de cult este de 1.755 mp);

2. Obiectiv – locuri de parcare – se propune 1 parcare publică subterană formată din 2 corpuri, generând un total de 664 locuri de parcare, dispuse pe 2 subsoluri

3. Obiectiv – SPAȚIU VERDE AMENAJAT:  5.396 mp;

4. Obiectiv – Alei  pietonale și zone de relaxare și petrecere timp în aer liber: 2.182 mp

5. Obiectiv – Circulații și alei carosabile: 1.300 mp;

6. Obiectiv – Loc de joacă pentru copii: 400 mp

7. Obiectiv – Ochi de apă: 236 mp

8. Obiectiv – Țarc amenajat pentru câini: 375 mp

9. Obiectiv – Aprozar fructe și legume: 50 mp

10. Obiectiv – Grup sanitar pentru public: 20 mp“.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, bani care ar urma să fie atrași de la UE. Primăria Constanța ar urma să aloce pentru acest proiect, notează Mircea Dobre, doar 104.000 de euro.

 

Comments

comments

Administratie

Constanța. Infrastructură pietonală de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, reabilitată

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, notează că își continuă intervențiile care au rolul de a facilita accesul personalului medical și al pacienților în spațiul aferent unităților sanitare.

„Astăzi au fost finalizate lucrările de amenajare a căilor de acces din curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Au fost montate borduri pentru delimitarea aleilor pietonale și a fost turnat asfalt. În contextul pandamiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va prelua pacienții diagnosticați cu COVID-19, devenind temporar spital de suport atunci când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va ajunge la capacitate maximă.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mariana Gâju profită electoral de pe urma crizei COVID

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Politicienii nu scapă niciun prilej în a-și face imagine, iar pandemia de coronavirus e o bună oportunitate ca oricare alta. La Cumpăna, primarul Mariana Gâju, aflată de 20 în fruntea administrației locale, face ceea ce știe mai bine, numai să mai prindă încă un mandat de primar. Pe al șaselea. Profitând că e coronavirus și că oamenii nu trebuie să iasă din casă, Mariana Gâju s-a apucat să împartă ea însăși pachete cu alimente pe la porțile oamenilor. Ba, mai mult, ca să vază lumea, a și postat pe Facebook toată „acțiunea de binefacere“.

„Dragii mei! Am avut parte astăzi de momente pline de emoție. Ieri vă anunțam că pe teritoriul comunei noastre avem 32 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor. Cu toții au primit alimente de bază si produse de igiena din partea administrației locale. Cu lacrimi în ochi ne-au mulțumit pentru sprijinul acordat. Este important să venim în sprijinul acestor oameni! Orice ajutor este binevenit! Conform hotărârii NR.4 DIN 25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situatii de Urgentă Cumpăna, pe toata perioada starii de urgentă decretată se aprobă măsurile pentru sprijinirea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor (fara venituri sau cu venituri foarte mici), în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor, dupa cum urmeaza: Se asigura o linie telefonica disponibila 0241.739.003; 0241.730.788; 0241.739.845 – secretariat Primaria Cumpana, 0728.129.716 – Dispecerat Politia Locala Cumpana. Informatiile pot fi comunicate si prin e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com, prin orice alte mijloace de comunicare. Să fim alături de bunicii noștri, de bătrânii comunei noastre, cu sprijin și ajutor! Numai împreună putem depăși aceste momente grele.“, este mesajul Marianei Gâju.

Se vede, astfel, că primarul Mariana Gâju încă ține în viață năravurile de pe vremea lui Iliescu și Năstase, în care sacoșa cu alimente făcea minuni în rândul electoratului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Trama stradală din mai multe zone va intra în reabilitare. Vezi unde se va lucra

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că care vor fi zonele reabilitate în luna aprilie. Astfel, pe bulevardul Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu și pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de strada Poporului și bulevardul Mamaia, angajații SC Confort Urban SRL vor continua reabilitarea traseelor pietonale. În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de circulație din oraș, sursa citată notează că se vor desfășura lucrări de frezare și de asfaltare a carosabilului pe strada Parâng, pe strada Brizei, tronsonul delimitat de strada Petru Cercel și strada Steluței, pe strada Petru Cercel, între bulevardul 1 Mai Vechi și strada Brizei, pe bulevardul 1 Mai Vechi, porțiunea cuprinsă între strada Caraiman și strada Ion Slavici, pe strada Nicolae Filimon și pe strada I.G. Duca, între bulevardul Ferdinand și strada Constantin Brătescu. În cartierul Palazu Mare, se va reabilita atât zona pietonală cât și cea carosabilă. Se vor recondiționa trotuarele pe strada Dumbrăveni și se va moderniza carosabilul pe strada Santinelei, tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și strada Dumbrăveni și pe strada Dumbrăveni, între strada Santinelei și strada Doctor Victor Climescu. Noi locuri de parcare pentru constănțeni vor fi amenajate pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Rândunelelor, pe strada Productelor și pe strada Ștefăniță Vodă. Totodată, se va interveni asupra infrastructurii de semnalizare rutieră prin trasarea de marcaje rutiere la trecerile de pietoni din municipiu și din stațiunea Mamaia, în parcările recent asfaltate și la sensurile giratorii.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: