Connect with us

Administratie

Pericol de Hypermarket la Galeriile Soveja. Deputatul Mircea Dobre vine cu o altă soluție

Publicat

la

Primăria Constanța, prin RAEDPP, intenționează să demoleze Galeriile Soveja. În locul acestora, spune Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanța, Primăria intenționează să amenajeze un supermarket sau hypermarket. Deputatul Mircea Dobre spune că este inadmisibil ca în locul Galeriilor Soveja să apară noi spații comerciale, în condițiile în care Constanța este ticsită de magazine, dar suferă la capitolul spații verzi. Parlamentatul Pro România propune ca în locul acestor spații să fie amenajat un parc, locuri de joacă, spații pietonale și o parcare subterană de peste 600 de locuri.

„Primăria Constanța a anunțat prin RAEDPP că va demola Galeriile Soveja și va face loc unui nou supermarket, inclusiv parcări. Din nou betoane și construcții?! Noi propunem acest proiect în locul Galeriilor Soveja. Un parc nou cu parcare subterană, cap de linie pentru 44. Acest proiect s-a făcut în 72 de ore și îl facem cadou administrației locale. Oare ei ce vor face?! Misiunea noastră este să asigurăm copiilor noștri un oraș verde și nu unul plin doar de betoane.“, a declarat Mircea Dobre.

Ce prevede proiectul deputatului Pro România Mircea Dobre

Pe o suprafață de teren de  existentă  astăzi (un lot de 2.975 mp, alt lot de 9.407 mp, însumând 12.382 mp) se propun mai multe obiective:

1. Obiectiv – fluidizare circulație: se propune lărgirea străzii Ștefăniță Vodă la câte două benzi pe sens – intersecție cu Strada Soveja – necesar 668 mp teren; se propune amenajarea locului de întoarcere a autobuzului – stație cap de linie și realizarea a 14 locuri de parcare la sol necesare funcționării edificiului de cult (terenul aferent edificiului de cult este de 1.755 mp);

2. Obiectiv – locuri de parcare – se propune 1 parcare publică subterană formată din 2 corpuri, generând un total de 664 locuri de parcare, dispuse pe 2 subsoluri

3. Obiectiv – SPAȚIU VERDE AMENAJAT:  5.396 mp;

4. Obiectiv – Alei  pietonale și zone de relaxare și petrecere timp în aer liber: 2.182 mp

5. Obiectiv – Circulații și alei carosabile: 1.300 mp;

6. Obiectiv – Loc de joacă pentru copii: 400 mp

7. Obiectiv – Ochi de apă: 236 mp

8. Obiectiv – Țarc amenajat pentru câini: 375 mp

9. Obiectiv – Aprozar fructe și legume: 50 mp

10. Obiectiv – Grup sanitar pentru public: 20 mp“.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, bani care ar urma să fie atrași de la UE. Primăria Constanța ar urma să aloce pentru acest proiect, notează Mircea Dobre, doar 104.000 de euro.

 

Comments

comments

Administratie

Locuitorii comunei Lumina, invitați la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Lumina îi invită pe toți locuitorii comuinei la manifestările organizate de 1 Decembrie, pentru a marca ZIUA NAŢIONALĂ a ROMÂNIEI. Activitățile vor debuta în jurul orei 10:30 printr-o slujbă religioasă, alocuțiuni, intonare imn și depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Primăriei. Evenimentul continuă după ora 11:00 în Parcul Central din Lumina unde Ansamblul de Dansuri Luminițe Dobrogene va oferi reprezentanții de dansuri folclorice. Autoritățile locale vor oferi cetățenilor o porție din tradiționala fasole cu ciolan. Participarea la evenimentele organizate de 1 decembrie se va face respectând normele legale în vigoare cu privire la măsurile de prevenție COVID-19, notează Primăria.

Amintim că, tot mâine, autoritățile locale vor redeschide parcul central, începând cu ora 17:00, când vor fi aprinse luminițele de Crăciun.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: