Connect with us

Stiri

Pericolul votului multiplu a fost eliminat

Avatar

Publicat

la

În premieră, la alegerile locale din 5 iunie, prezenţa la vot va fi monitorizată printr-un sistem informatic. Sistemul, implementat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), va preveni votul ilegal, intenţiile de vot multiplu putând fi semnalate în timp real. Această premieră a fost unul dintre subiectele abordate, astăzi, în şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale. Întâlnirea s-a desfăşurat la sediul MAI, în sistem videoconferinţă cu prefecţii şi membrii comisiilor tehnice judeţene.

Fiind vorba despre un sistem utilizat pentru prima dată, ministrul de interne a cerut efectuarea a trei testări naţionale, realizate în condiţii cât mai apropiate de situaţia reală din timpul votului, pentru a putea fi identificate şi remediate eventualele disfuncţionalităţi. Prima testare va avea loc pe data de 22 mai.

Pentru alegerile locale din 5 iunie, vor fi mobilizaţi 50.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră. Dintre aceştia, peste 30.000 vor asigura paza şi protecţia celor 18.616 secţii de votare şi a sediilor birourilor electorale.
,,Cer tuturor colegilor să aplice cu fermitate legea, iar principiile care să le guverneze activitatea să fie legalitate şi echidistanţă faţă de toţi competitorii electorali”, a transmis ministrul Petre Tobă în cadrul videoconferinţei.

Bugetul alocat alegerilor locale este de 350.663.000 de lei, în sumă fiind incluse şi costurile pentru implementarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot.

Comments

comments

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: