Connect with us

Actual

Pescadorul scufundat în Marea Neagră, descoperit la 10 km est de Chituc

Published

on

Pescadorul scufundat în Marea Neagră şi pe care au murit cinci marinari a fost găsit de Garda de Coastă, astăzi, la 500 de metri de locul în care a fost văzut ultima dată pe radar.

„În data de 22.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa ,  împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă  și două mijloace de mobilitate navală, au desfășurat activități in vederea  identificării epavei  unei ambarcațiuni. Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acționat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând și identificând epava pescadorului Sea Shark 1,  la o distanță de aproximativ 10km Est de Chituc.

In cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și distrugere sau avarierea unei nave,  iar în perioada următoare vor fi desfășurate activități pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului și recuperarea corpurilor neînsuflețite ale membrilor de echipaj.“, se arată într-o informare emisă de Garda de Coastă.

Pescadorul Sea Shark 1 s-a scufundat pe 17 mai 2021, în Marea Neagră, după ce a fost supraîncărcat cu rapane. În primă fază, trei marinari au fost găsiţi morţi, iar azi au fost descoperiți și ultimii doi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta