Connect with us

Politica

Pesedista Luminița Vlădescu, viceprimar al municipiului Medgidia

Maria Ionescu

Publicat

la

În ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal desfășurată miercuri seara, la primul punct pe ordinea de zi consilierii locali au ales viceprimarul Medgidiei pentru mandatul 2016-2020. Singura propusă pentru această funcție a fost Luminița Vlădescu, PSD, care a fost validată în funcția de viceprimar cu 13 voturi valabil exprimate. După alegerea viceprimarului s-au stabilit și organizat comisiile de specialitate ale Consiliului Local. S-a stabilit componența următoarelor comisii: Comisia pentru probleme de dezvoltare economico-socială, buget, finanțe, administrarea domeniului public și privat al municipiului, servicii, comerț și agricultură, Comisia pentru probleme de amenajarea teritoriului și urbanism, lucrări publice, protecția mediului, conservarea monumentelor istorice, arhitectură și urbanism, comisia pentru probleme de administrație publică locală, juridic și de disciplină, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor și comisia pentru probleme de învățământ, sănătate și familie, muncă și protecție socială, activități social-culturale și culte. S-au ales președinții, secretarii și membrii fiecărei comisii. Sâmbăta trecută, 19 consilieri au depus jurământul: 5 de la PSD, 5 de la M 10, 4 de la PNL, 2 – ALDE, 2 – UDTTMR și 1 de la Mișcarea pentru Medgidia. În același timp cu învestirea în funcție a primarului nou-ales, independentul Valentin Vrabie, ar fi trebuit să fie ales și noul viceprimar al municipiului.  La acel moment s-au făcut două propuneri pentru ocuparea acestei funcții, respectiv Nicolae Păun (ALDE) și Ozgun Arslan (UDTTMR). În mod paradoxal, 12 dintre consilierii locali și-au anulat voturile, 6 au votat cu Păun și doar unul cu reprezentantul UDTTMR. Așa cum se știe, pentru alegerea viceprimarului, trebuia să voteze cel puțin jumătate plus unu din numărul consilierilor prezenți. Cum Păun a obținut doar 6 voturi, iar Arslan unul, urma ca alegerea viceprimarului să fie amânată. Era pentru prima dată în istoria post – decembristă a României când Medgidia nu avea un viceprimar după ședința de constituire a Consiliului Local.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: