Connect with us

Actual

Peste 1.330 de pacienți au ajuns la Spitalul Județean Constanța în minivacanța de 1 Mai

Published

on

1.334 pacienţi au fost înregistraţi de sâmbătă până astăzi la ora 8.00, la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul SCJU Constanţa iar 240 au fost internaţi, în urma investigaţiilor şi a consulturilor de specialitate.

Cele mai multe urgenţe au fost repartizate pe codul verde (pacienți cu funcţii vitale stabile dar care necesită investigații și posibil internare ) – 1.127.
Alţi 73 de pacienţi au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru (nonurgente).
Pe codul roşu (risc vital) au fost preluaţi 25 pacienţi iar pe codul galben, 109.

”În cele 3 zile de referinţă, 12 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor rutiere.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al SCJU Constanța.

Din cei 1.334 de pacienți, 413 sunt copii. 55 dintre ei au rămas internaţi pentru tratament şi îngrijiri  de specialitate.

Cele mai multe prezentări în Unitatea Primiri Urgenţe au fost în ultimele 24 de ore. Din dimineaţa zilei de 1 mai până astăzi la ora 8.00, au fost preluaţi 449 pacienţi, 73 fiind internaţi.
Secţiile cu cele mai multe internări în ultimele zile au fost Pediatria (46), Neurologia (20), Cardiologia (19), Gastroenterologia (14) şi Psihiatria (14).

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!