Connect with us

Societate

Peste 1.900 de elevi din Constanța participă la concursul județean de cultură generală Amicii isteți

Published

on

Sâmbătă, 10 iunie, se va desfășura etapa județeană a Concursului de cultură generală Amicii isteți, ediția a VIII-a, organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța în următoarele centre: Școala Gimnazială Nr. 3 Ciprian Porumbescu Constanța, Școala Gimnazială Nr. 12 B.P. Hașdeu Constanța, Școala Gimnazială Nr. 22 I.C Brătianu Constanța, Școala Gimnazială Nr.24 Ion Jalea Constanța, Școala Gimnazială Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța, Școala Gimnazială Nr. 43 Ferdinand Constanța și Școala Gimnazială Poet Ovidiu Ovidiu.

La această competiție vor participa 1.921 de elevi din municipiu și județ, calificați la etapa I, după cum urmează:

  • 925 elevi clasa pregătitoare;
  • 996 elevi clasa I.

Această a doua etapă a concursului se va desfășura în data de 10 iunie, în intervalul orar 10:00 – 11:00.

Proba scrisă va începe la ora 10.00 și va dura 60 de minute. Accesul elevilor în sălile de clasă se va face între 9.15 și 9.55.

Subiectele și baremele vor fi afișate la avizierul fiecărei școli gazde, după terminarea probei scrise.

Advertisement

Eventualele contestații se vor depune luni, 12 iunie, între orele 10.00 şi 12.00, la secretariatele școlilor în care s-a desfășurat concursul.

Rezolvarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale au termen marți, 13 iunie, până la ora 17.00.

”Modul de acordare a premiilor este reglementat de Art.54 al Metodologiei – cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

Acest concurs își propune să dezvolte competențele interdisciplinare, de explorare/ investigare directă a realității și să stimuleze colaborarea și munca în echipă pentru cadrele didactice participante.

Scopul proiectului este acela de a stimula interesul pentru desfășurarea unor activități de tip științific prin valorificarea potențialului elevilor în domeniile studiate, promovarea spiritului de competiție și realizarea unui schimb de experiențe între cadre didactice.”, a precizat Mihai Sorin, inspector școlar județean al IȘJ Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement