Conecteaza-te cu noi

Actual

Peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine puteți vedea la Acvariul din Constanța

Published

on

Acvariul este amplasat pe malul mării, chiar în faţa Cazinoului și a fost inaugurat în data de 1 mai 1958, fiind, pentru o lungă perioadă de timp, prima şi singura instituţie publică de acest gen din România.

Clădirea care găzduieşte Acvariul a fost construită la începutul secolului XX ca anexă a Cazinoului şi a funcţionat ca restaurant până la reamenajarea ei pentru destinaţia actuală.

De-a lungul timpului, Acvariul a adunat peste 100 de specii de peşti şi vieţuitoare marine care aparţin unor zone geografice diverse. Ţinând cont de criterii ecologice şi biogeografice, Acvariul este structurat în trei secţii: Marină, Dulcicolă şi Peşti Exotici.

Spectaculos în cadrul secţiunii Marină este bazinul care adăposteşte o impresionantă colecţie de sturioni, renumită pentru longevitatea exemplarelor, iar secţia Dulcicolă prezintă specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce care populează bălţile şi lacurile litoralului românesc şi apele Deltei Dunării. Nu în ultimul rând, Peştii Exotici sunt o adevărată încântare pentru vizitatorii Acvariului: Piranha, peştele cuţit, peştele înger şi multe alte tipuri de peşti cu un colorit bogat.

Advertisement

Este bine să știți că, dacă ați ieșit la o plimbare pe faleza Cazinoului, puteți face o escală la Acvariu. Acesta este deschis zilnic, de luni până vineri între orele 9.30 și 16.30, iar sâmbăta și duminica între orele 9.30-17.30.

Prețul pe care trebuie să îl plătiți pentru o vizită este de 8 lei pentru adulți și 2 lei pentru elevi și studenți. Copiii sub 7 ani au intrare gratuită.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions