Peste 250 de pompieri și 120 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței de Sfânta Maria la nivelul zonei de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța.
Astfel, în perioada 15-19 august, pompierii militari vor asigura măsuri de prevenire și stingere a incendiilor precum și de prim ajutor medical pe timpul evenimentelor din această perioadă.
În data de 15 august, echipajele ISU Dobrogea vor fi prezente pe toată perioada desfășurării festivităților dedicate Zilei Marinei Române cu resurse de prim ajutor medical și de prevenire și stingere a incendiilor, după cum urmează: 3 echipaje SMURD, 3 autospeciale de stingere, o autospecială transport personal și victime multiple și un echipaj CBRN.
Pe linie preventivă, personalul de specialitate din cadrul Inspecției de Prevenire va executa controale la unitățile turistice si amenajările temporare cu public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, autorizația ISU.
Vă reamintim faptul că pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 450 de pompieri din 22 de județe ale țării și municipiul București suplimentează efectivele de salvatori pregătiți să deruleze acțiuni pe litoralul românesc.
Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:
- 10 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche; acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere;_
- 8 puncte de prim ajutor, în locațiile Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche și PTF Vama Veche; acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate;
- 6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.
Foto: Ilustrativ