Connect with us

Actual

Peste 300 de navetiști vor manifesta în fața Consiliului Județean Constanța. Ei sunt nemulțumiți de condițiile de transport de pe ruta Constanța – Năvodari – Lumina!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

De mai bune de-o lună de zile, aleșii județeni se contrazic pe tema promovării unui proiect de hotărâre prin care consilierii PMP propun suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanța – Mamaia – Năvodari – Lumina, însă fără niciun rezultat.

Pentru a conștientiza pericolul pe care îl reprezintă aceste mijloace de transport pentru cetățeni, consilierul local Costel Aurelian Dumitrașcu a promovat organizarea unui miting care se va desfășura pe data de 28 iulie, în fața Consiliului Județean Constanța. Dumitrașcu susține că prin manifestarea publică organizată în fața sediului administrației județene se dorește conștientizarea autorităților locale și județene de pericolele pe care îl reprezintă transportul în comun pe această rută. De altfel, recent, Dumitrașcu a mai prezintă o dovadă a faptului că se impune ca cei responsabili să intervină, o fotografie cu un microbuz căruia îi căzuse ușa într-o stație.

„Mașinile firmelor de transport în comun care operează în localitățile Năvodari și Lumina sunt într-o stare avansată de degradare. Dovadă chiar astăzi când ușa unui microbuz a cedat pur și simplu. Domnilor consilieri județeni de la ALDE, PSD și PNL până când atâta indiferență? Când veți începe să lucrați în interesul oamenilor?”, susține Aurelian Costel Dumitrașcu.

Totodată, Dumitrașcu, alături de inițiatorul proiectului de hotărâre județean care privește suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanța – Năvodari – Lumina, Daniel Turcu (PMP) au explicat că intenția lor nu este să elimine de pe piață cele două firme de transport persoane de pe această rută, ci crearea de condiții decente de transport pentru navetiști, cu respectarea legislației în vigoare.

“Nu se stie care va fi operatorul care ar fi urmat sa preia noua ruta Lumina-Navodari-Mamaia-Constanta. Asta pentru ca intai trebuie sa vina CJC cu anumite cerinte (de exemplu: autovehiculele sa aiba minim 35 de locuri, o limita de vechime a acestora, etc). Iar de licitatie nu se ocupa CJC, ci ARR. Din partea mea, poate sa castige aceasta licitatie si JTA-ul daca se incadreaza in cerinte, chiar si firma GMS o poate castiga daca investeste in autocare. Putin imi pasa numele firmei care ar urma sa opereze pe traseu, atata timp cat respecta cerintele si ofera cel putin conditii decente de transport in comun!”, transmite Dumitrașcu.

Este important de precizat și că inițiatorul mitingului din data de 28 iulie, Costel Aurelian Dumitrașcu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că, în fața Consiliului Județean Constanța sunt așteptați, vineri, peste 300 de oameni, navetiști nemulțumiți de condițiile de transport.

“Ei bine, după cum știți, realitatea este că în ultima ședință de Consiliu Județean, proiectul colegului meu Daniel Turcu privind înființarea noului traseu nu a fost susținut de consilierii județeni de la ALDE, PSD și PNL. Tare mi-e teamă că și de această dată vom avea doar trei voturi pentru, din partea consilierilor PMP, iar proiectele nu vor trece. Problema condiţiilor transportului în comun persistă de prea mult timp pentru a rămâne indiferenţi. Navetiştii merită un transport în comun DECENT, iar consilierii judeţeni de la ALDE, PSD şi PNL trebuie să înţeleagă acest lucru! Tocmai de aceea mă simt nevoit să vă invit pe toți vineri, la ora 11, la ședința de Consiliu Județean. Trebuie să le arătăm că ne pasă! Știu că este în timpul săptămânii, iar la acea oră mulți sunteți în timpul serviciului, dar cei care aveți posibilitatea să fiți prezenți, faceți-o! Acum avem ocazia să schimbăm ceva! Dacă nouă nu ne pasă, consilierilor judeţeni nici atât!”, susține Costel Dumitrașcu precizând că sunt așteptați peste 300 de navetiști în fața CJ Constanța.

Mai multe informații pe :

http://dumitrascu-costel.ro/2017/07/22/vineri-28-iulie-zi-decisiva-pentru-navetisti/

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Aeroportul Kogălniceanu se pregăteşte pentru sezonul de iarnă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A anunţă că, începând cu duminică, 28 octombrie 2018, intră în vigoare noul orar al zborurilor regulate, valabil până în 26 martie 2019. Modificările sunt legate de orele de zbor, după cum urmează:

Ziua   Ruta   Operator Perioadă operare
Luni Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 10.12.18 – 14.01.19
Marți Istanbul –

14:25

Constanța

14:35/15:15

Varna/Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
Miercuri Istanbul/Varna

14:25

Constanța

15:50/16:30

– Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
  Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19
Vineri Istanbul/Varna

14:25

Constanța

15:50/16:30

– Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19
Duminică Istanbul –

14:25

Constanța

14:35/15:15

Varna/Istanbul

18:45

Turkish Airlines 28.10.18 – 26.03.19
  Londra –

14:20

Constanța

19:45/20:20

– Londra

22:05

Wizz Air 28.10.18 – 29.03.19

 

Deoarece există o preocupare permanentă a conducerii aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate, se vor pune în aplicare măsurile prevăzute în Programul de pregătire a S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa S.A. pentru sezonul de iarnă.

Obiectivele programului sunt:

  • asigurarea funcționabilității în condiții specifice ale sezonului de iarnă a infrastructurii aeroportuare și a mijloacelor tehnice aeroportuare;
  • prevenirea închiderii tehnice a aeroportului din cauze legate de executarea operațiunilor de deszăpezire;
  • actualizarea informațiilor privind echipamentele și facilitățile ce pot fi asigurate pentru desfașurarea traficului în condiții de iarnă și publicarea acestor informații în AIP România;
  • actualizarea planurilor de pregătire şi de lucru.

Astfel,  în ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanțe degivrante, există în prezent un stoc de 12.500 litri 100% de lichid degivrant, 6.000 kg de uree granulată și 12.000 litri de motorină, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Echipamentele de deszăpezire la care s-au făcut reviziile tehnice în vederea trecerii la exploatarea de iarnă, sunt: 3 lame pentru zăpadă, 2 freze pentru zăpadă,  2 perii cu suflantă, 1 multifunctional (lama/perie/freza), 1 împrăştietor de uree și 2 degivroare avion.

Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor vor fi verificate şi se vor efectua lucrări de întreţinere pentru asigurarea funcţionării lor în parametrii optimi. Vor fi verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

”În perioada 01.11.2018 – 31.03.2019, în cadrul Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa va funcţiona “Comandamentul operativ de iarnă”, constituit pentru asigurarea bunei funcţionări a aeroportului pe perioada de iarnă.”, a precizat directorul general al aeroportului, Bogdan Artagea.

Foto: Arhivă

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în localitatea Cumpăna

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 23 octombrie 2018, la conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de la intersecția str. Taberei cu Nucilor din localitatea Cumpăna, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea de apă potabilă, în intervalul orar 14,00 – 17,00.

Sunt afectati de lipsa apei consumatorii din toată localitatea Cumpăna.

“Ne cerem scuze tuturor abonaților, cărora le dăm asigurări că echipele RAJA fac tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-a însurat fostul șef de la Direcția de Pază care speria șoferii cu pistolul de airsoft

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe pagina de socializare Facebook, au fost postate mai multe poze de la o nuntă care a avut loc în acest week-end. Mirele este nimeni altul decât Lucian Giurcă, fost șef al Direcției Județene de Pază Constanța din cadrul CJC.

Dacă nu vă amintiți cine este Giurcă și pentru ce anume a devenit relativ celebru vă reamintim că, în cursul anului trecut, toată presa a vuit în urma scandalului în care a fost implicat.

Mai mulți martori au sunat la 112, în după amiaza zilei de 21 septembrie 2017, după ce au văzut cum un bărbat trăgea cu pistolul dintr-o mașină care circula haotic pe un bulevard din Constanța. Ulterior s-a stabilit că bărbatul era nimeni altul decât Lucian Giurcă.  Într-un final, mașina în care se afla a fost oprită de către polițiști.

El a fost cercetat penal și administrativ, pentru că a folosit o armă de airsoft în trafic, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.  Mai mult, șoferul lui, angajat al aceleiași instituții, a fost cercetat pentru că a condus băut, acesta fiind depistat cu o alcoolemie de 0,56 la mie în aerul expirat.

În cauză, oamenii legii au procedat la conducerea la poliție și audierea celor doi, șoferul fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar pasagerul sancționat cu 2000 lei și confiscarea armei de tip airsoft. Și șoferul a fost sancționat cu o amendă de 3000 de lei pentru împiedicarea polițiștilor să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Ulterior acestui scandal, Lucian Giurcă a demisionat din funcția pe care o deținea și a precizat că regretă că a aruncat o imagine urâtă asupra instituției. Pentru incidentul din trafic, Lucian Giurcă a plătit o amendă de 2.000 de lei și i s-a confiscat arma de tip airsoft folosită pentru gluma macabră pe care o făcea cu ceilalți participanți la trafic. Acestuia nu i s-a întocmit dosar penal.

 

Lucian Giurcă și-a dat demisia de la șefia Direcției de Pază Constanța. Vezi cine îi preia atribuțiile!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: