Connect with us

Actual

Peste 300 de navetiști vor manifesta în fața Consiliului Județean Constanța. Ei sunt nemulțumiți de condițiile de transport de pe ruta Constanța – Năvodari – Lumina!

Published

on

De mai bune de-o lună de zile, aleșii județeni se contrazic pe tema promovării unui proiect de hotărâre prin care consilierii PMP propun suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanța – Mamaia – Năvodari – Lumina, însă fără niciun rezultat.

Pentru a conștientiza pericolul pe care îl reprezintă aceste mijloace de transport pentru cetățeni, consilierul local Costel Aurelian Dumitrașcu a promovat organizarea unui miting care se va desfășura pe data de 28 iulie, în fața Consiliului Județean Constanța. Dumitrașcu susține că prin manifestarea publică organizată în fața sediului administrației județene se dorește conștientizarea autorităților locale și județene de pericolele pe care îl reprezintă transportul în comun pe această rută. De altfel, recent, Dumitrașcu a mai prezintă o dovadă a faptului că se impune ca cei responsabili să intervină, o fotografie cu un microbuz căruia îi căzuse ușa într-o stație.

„Mașinile firmelor de transport în comun care operează în localitățile Năvodari și Lumina sunt într-o stare avansată de degradare. Dovadă chiar astăzi când ușa unui microbuz a cedat pur și simplu. Domnilor consilieri județeni de la ALDE, PSD și PNL până când atâta indiferență? Când veți începe să lucrați în interesul oamenilor?”, susține Aurelian Costel Dumitrașcu.

Totodată, Dumitrașcu, alături de inițiatorul proiectului de hotărâre județean care privește suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanța – Năvodari – Lumina, Daniel Turcu (PMP) au explicat că intenția lor nu este să elimine de pe piață cele două firme de transport persoane de pe această rută, ci crearea de condiții decente de transport pentru navetiști, cu respectarea legislației în vigoare.

“Nu se stie care va fi operatorul care ar fi urmat sa preia noua ruta Lumina-Navodari-Mamaia-Constanta. Asta pentru ca intai trebuie sa vina CJC cu anumite cerinte (de exemplu: autovehiculele sa aiba minim 35 de locuri, o limita de vechime a acestora, etc). Iar de licitatie nu se ocupa CJC, ci ARR. Din partea mea, poate sa castige aceasta licitatie si JTA-ul daca se incadreaza in cerinte, chiar si firma GMS o poate castiga daca investeste in autocare. Putin imi pasa numele firmei care ar urma sa opereze pe traseu, atata timp cat respecta cerintele si ofera cel putin conditii decente de transport in comun!”, transmite Dumitrașcu.

Este important de precizat și că inițiatorul mitingului din data de 28 iulie, Costel Aurelian Dumitrașcu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că, în fața Consiliului Județean Constanța sunt așteptați, vineri, peste 300 de oameni, navetiști nemulțumiți de condițiile de transport.

“Ei bine, după cum știți, realitatea este că în ultima ședință de Consiliu Județean, proiectul colegului meu Daniel Turcu privind înființarea noului traseu nu a fost susținut de consilierii județeni de la ALDE, PSD și PNL. Tare mi-e teamă că și de această dată vom avea doar trei voturi pentru, din partea consilierilor PMP, iar proiectele nu vor trece. Problema condiţiilor transportului în comun persistă de prea mult timp pentru a rămâne indiferenţi. Navetiştii merită un transport în comun DECENT, iar consilierii judeţeni de la ALDE, PSD şi PNL trebuie să înţeleagă acest lucru! Tocmai de aceea mă simt nevoit să vă invit pe toți vineri, la ora 11, la ședința de Consiliu Județean. Trebuie să le arătăm că ne pasă! Știu că este în timpul săptămânii, iar la acea oră mulți sunteți în timpul serviciului, dar cei care aveți posibilitatea să fiți prezenți, faceți-o! Acum avem ocazia să schimbăm ceva! Dacă nouă nu ne pasă, consilierilor judeţeni nici atât!”, susține Costel Dumitrașcu precizând că sunt așteptați peste 300 de navetiști în fața CJ Constanța.

Mai multe informații pe :

http://dumitrascu-costel.ro/2017/07/22/vineri-28-iulie-zi-decisiva-pentru-navetisti/

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!