Connect with us

Actual

Peste 300 de navetiști vor manifesta în fața Consiliului Județean Constanța. Ei sunt nemulțumiți de condițiile de transport de pe ruta Constanța – Năvodari – Lumina!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

De mai bune de-o lună de zile, aleșii județeni se contrazic pe tema promovării unui proiect de hotărâre prin care consilierii PMP propun suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanța – Mamaia – Năvodari – Lumina, însă fără niciun rezultat.

Pentru a conștientiza pericolul pe care îl reprezintă aceste mijloace de transport pentru cetățeni, consilierul local Costel Aurelian Dumitrașcu a promovat organizarea unui miting care se va desfășura pe data de 28 iulie, în fața Consiliului Județean Constanța. Dumitrașcu susține că prin manifestarea publică organizată în fața sediului administrației județene se dorește conștientizarea autorităților locale și județene de pericolele pe care îl reprezintă transportul în comun pe această rută. De altfel, recent, Dumitrașcu a mai prezintă o dovadă a faptului că se impune ca cei responsabili să intervină, o fotografie cu un microbuz căruia îi căzuse ușa într-o stație.

„Mașinile firmelor de transport în comun care operează în localitățile Năvodari și Lumina sunt într-o stare avansată de degradare. Dovadă chiar astăzi când ușa unui microbuz a cedat pur și simplu. Domnilor consilieri județeni de la ALDE, PSD și PNL până când atâta indiferență? Când veți începe să lucrați în interesul oamenilor?”, susține Aurelian Costel Dumitrașcu.

Totodată, Dumitrașcu, alături de inițiatorul proiectului de hotărâre județean care privește suplimentarea numărului de microbuze pe ruta Constanța – Năvodari – Lumina, Daniel Turcu (PMP) au explicat că intenția lor nu este să elimine de pe piață cele două firme de transport persoane de pe această rută, ci crearea de condiții decente de transport pentru navetiști, cu respectarea legislației în vigoare.

“Nu se stie care va fi operatorul care ar fi urmat sa preia noua ruta Lumina-Navodari-Mamaia-Constanta. Asta pentru ca intai trebuie sa vina CJC cu anumite cerinte (de exemplu: autovehiculele sa aiba minim 35 de locuri, o limita de vechime a acestora, etc). Iar de licitatie nu se ocupa CJC, ci ARR. Din partea mea, poate sa castige aceasta licitatie si JTA-ul daca se incadreaza in cerinte, chiar si firma GMS o poate castiga daca investeste in autocare. Putin imi pasa numele firmei care ar urma sa opereze pe traseu, atata timp cat respecta cerintele si ofera cel putin conditii decente de transport in comun!”, transmite Dumitrașcu.

Este important de precizat și că inițiatorul mitingului din data de 28 iulie, Costel Aurelian Dumitrașcu, a declarat pentru “Ordinea.ro” că, în fața Consiliului Județean Constanța sunt așteptați, vineri, peste 300 de oameni, navetiști nemulțumiți de condițiile de transport.

“Ei bine, după cum știți, realitatea este că în ultima ședință de Consiliu Județean, proiectul colegului meu Daniel Turcu privind înființarea noului traseu nu a fost susținut de consilierii județeni de la ALDE, PSD și PNL. Tare mi-e teamă că și de această dată vom avea doar trei voturi pentru, din partea consilierilor PMP, iar proiectele nu vor trece. Problema condiţiilor transportului în comun persistă de prea mult timp pentru a rămâne indiferenţi. Navetiştii merită un transport în comun DECENT, iar consilierii judeţeni de la ALDE, PSD şi PNL trebuie să înţeleagă acest lucru! Tocmai de aceea mă simt nevoit să vă invit pe toți vineri, la ora 11, la ședința de Consiliu Județean. Trebuie să le arătăm că ne pasă! Știu că este în timpul săptămânii, iar la acea oră mulți sunteți în timpul serviciului, dar cei care aveți posibilitatea să fiți prezenți, faceți-o! Acum avem ocazia să schimbăm ceva! Dacă nouă nu ne pasă, consilierilor judeţeni nici atât!”, susține Costel Dumitrașcu precizând că sunt așteptați peste 300 de navetiști în fața CJ Constanța.

Mai multe informații pe :

http://dumitrascu-costel.ro/2017/07/22/vineri-28-iulie-zi-decisiva-pentru-navetisti/

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Amplă acțiune a polițiștilor pe drumul dintre Constanța și Tulcea.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 19 martie a.c, polițiștii  structurilor de poliție rutieră din cadrul  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, în baza planul de acțiune comun, au desfășurat activități pentru pentru creșterea siguranței în trafic.

Scopul acțiunii a fost prevenirea accidentelor rutiere pe DN 22, precum și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au acționat, prin așezarea radarelor în cascadă, pe DN 22, pentru depistarea şoferilor care, prin deplasarea cu o viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

În urma acțiunii, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Constanța au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, dintre care 108 la nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Donare de sânge în localitatea 23 August, organizată de voluntari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un grup de voluntari  din localitatea  23 August, organizeaza sâmbătă, 23 martie,  o acțiune de donare de sânge, în colaborare cu  Centrul  Regional  de  Transfuzii  Sanguine  Constanța, primăria comunei 23 August și școala gimnazială ”George Coșbuc” din localitate.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August  și localitățile învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: – 7 tichete de masă pentru produse alimentare,  – o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari și  – decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Doritorii sunt așteptați sâmbătă la Școala gimnazială George Coșbuc din localitatea 23 August, între orele 8.39 și 13.30, cu un act de identitate asupra lor.     

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în Medgidia! Sunt două victime

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Medgidia dinspre Valea Dacilor a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Potrivit apelului telefonic dat la numărul de urgență 112, un autoturism s-ar fi răsturnat într-un șanț și ar fi două victime. La fața locului se deplasează de urgență echipaje de intervenție pentru a acorda primul ajutor răniților.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma acestui accident o tânără de 17 ani se află în comă, cu traumatism cranio cerebral și a fost întubată, iar cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 28 de ani, are traumatism cranio cerebral, traumatism de coloană cervicală și abdominal și este conștient. Ambele victime sunt din Medgidia.

Update2: Biroul de presă al IPJ Constanța precizează că șoferul emana halenă alcoolică, așa că a fost transportat la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Potrivit primelor detalii, el a pierdut control volanului. Aceeași sursă a precizat că tânăra de 17 ani a fost transportată la Spitalul Județean Constanța în stare gravă.

Video: Alpha Media

Două persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a răsturnat într-un șant la ieșire din Medgidia spre Valea Dacilor.

Publicată de Alpha Media pe Marţi, 19 martie 2019

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: