Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Peste 500 de pacienți pe zi s-au prezentat la spitalul județean Constanța, de Rusalii

Published

on

spital judetean

”2.122 de pacienţi (1.399 de adulți și 723 copii) au beneficiat de servicii medicale de urgenţă, începând de vineri dimineaţa, 21 iunie şi până astăzi, 25 iunie.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Deși numărul de prezentări în Unitatea Primiri Urgenţe a depăşit 530 în 24 de ore, întreg personalul UPU SMURD şi SCJU Constanţa a depus eforturi permanente pentru ca toţi pacienţii să fie preluaţi, evaluaţi şi trataţi în cel mai eficient mod.

Pe baza Protocolului Național de Triaj, pacienții au fost clasificați după cum urmează:

  • Cod roșu: resuscitare  –  pacienti care necesită intervenție imediată. În această categorie au fost înregistrate 42 de persoane;
  • Cod galben: nivel critic – 161 pacienţi au fost încadraţi pe codul galben, necesitând evaluare și tratament rapid;
  • Cod verde: urgent – pacienti ale caror funcţii vitale nu sunt afectate. În această categorie au fost înregistrați 1.811 pacienți, din totalul de 2.122;
  • Cod albastru: non-urgent. În această categorie au fost înregistrați 47 de pacienți.
  • Cod alb consult –  61 de pacienți.

Din totalul de 2.122 pacienţi înregistraţi în UPU, 351 au necesitat internare în cadrul SCJU Constanţa, pentru tratament de specialitate şi monitorizare suplimentară.

Dintre secţiile unde au fost efectuate cele mai multe internări menţionăm: Cardiologie – 33 pacienți,  Neurologie – 21 pacienți, Gastroenterologie – 21 pacienți, Pediatrie – 87 pacienți, Obstetrică-Ginecologie – 45 paciente.

Având în vedere că cererea pentru serviciile medicale este în continuă creștere, conducerea SCJU Constanța ia măsuri constante pentru a gestiona eficient resursele umane și financiare şi pentru a asigura, astfel, prestarea actului medical la standard cât mai înalte.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions