Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Peste 6.000 de elevi din județul Constanța trec prin emoțiile Evaluării Naționale

Published

on

Astăzi, 25 iunie, încep probele scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională. 6.103 absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați să susțină testarea cunoștințelor la limba și literatura română în cele 116 centre de examen din județul Constanța. Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc joi, 27 iunie.

Elevii sunt așteptați să se prezinte la unitățile de învățământ la ora 8.00, deoarece accesul lor în săli este permis până la ora 8.30. Aceștia trebuie să aibă un act de identitate valid și/sau carnetul de elev ștampilat pentru anul în curs și să pregătească instrumente de scris (pix sau stilou) doar cu culoare albastră. Pentru realizarea schemelor sau a desenelor se poate folosi și creion negru.

Probele debutează la ora 9.00, când elevii vor primi o broșură cu subiecte și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise, timpul fiind calculat după completarea casetei de identificare. Timp suplimentar de lucru se acordă doar elevilor care au solicitat în scris acest lucru și pentru care Comisia Județeană a aprobat condițiile de susținere a examenului, conform procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

Amintim că subiectele și baremul devin publice în fiecare zi de examen după ora 15.00 și pot fi consultate pe site-ul subiecte.edu.ro.

„Este primul examen serios din viața lor, dar am încredere că sunt bine pregătiți și că își vor controla emoțiile, deoarece au susținut în acest scopo simulare națională și trei simulări județene. Colegii mei din tot județul le sunt alături, astfel încât examenul să se desfășoare fără incidente majore și să îi asigure rezultatele meritate fiecărui copil. Le doresc mult succes!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions