Conecteaza-te cu noi

Actual

Peste 6 milioane de români se vor putea vaccina de luni. Înscrierile se fac de vineri, de la ora 15.00

Published

on

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua etapă de vaccinare va începe efectiv din 18 ianuarie, iar de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15.00, se va putea face programarea pe o platformă, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători. Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Coordonatorul campanie le recomandă însă celor cu boli cronice să se programeze prin medicul de familie.

„Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalitate este prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători care pot înscrie până la maximum 10 persoane. Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță.

Advertisement

Pentru această fază a campaniei de vaccinare ar trebui să fie pregătite 1.750 de centre de vaccinare. Din data de 15 ianuarie, autoritățile dau asigurări că cel puțin jumătate dintre acestea vor fi operaționalizate. De asemenea, la nivelul țării există 43 de caravane mobile care se pot deplasa pentru vaccinare.

Comitetul Național de vaccinare anunță că profesorii nu vor avea prioritate la vaccinare, în etapa a doua de vaccinare. Practic, profesorii se programează individual și vor fi imunizați când le vine rândul.

Guvernul României a făcut precizări cu privire la populația cu risc, cuprinsă în etapa a II-a a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

Este inclusă populația la risc, reprezentată de:

  1. a) Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
  2. b) Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

„În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:

– Diabet zaharat

Advertisement

– Obezitate

– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

– Afecțiuni cardiovasculare

– Afecțiuni renale

– Afecțiuni oncologice

Advertisement

– Afecțiuni pulmonare

– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

– Afecțiuni hepatice moderate/severe

– Afecțiuni autoimune

– Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA”, se arată într-un comunicat de presă.

Advertisement

Surse: digi24.ro, stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions