Conecteaza-te cu noi

Societate

Peste 85.000 de elevi din judeţul Constanţa învaţă în sistem online

Published

on

Unitățile de învățământ din județul Constanța desfășoară activități de învățare în sistem on-line.

 Având în vedere situația epidemiologică de la nivel național, începând cu data de 9.11.2020, instituțiile școlare din județul Constanța funcționează conform scenariului 3. Cei 85.780 de elevi din învățământul primar, gimnazial, liceal desfășoară activități didactice în sistem on-line.

În această perioadă, prin eforturile cumulate ale tuturor partenerilor educaționali implicați, s-au realizat demersurile specifice în vederea asigurării unui proces instructiv-educativ echilibrat și eficient, după cum urmează:

  • din martie până în septembrie, 5.108 dispozitive au fost date spre utilizare unităților de învățământ (prin achiziție proprie sau a administrațiilor publice locale, prin donație, prin sponsorizare etc);
  • prin HG nr. 370/2020, elevii din medii defavorizate vor primi, prin programul Școala de acasă: 5.689 tablete (în luna noiembrie vor fi livrate către școli);
  • prin HG nr. 756/2020, IȘJ Constanța achiziționează 170 de tablete (achiziție directă – termenul de livrare este până luni, 16.11) și 192 laptopuri (licitație deschisă, în derulare pe SICAP, se așteaptă finalizarea);
  • prin proiectul ROSE, prin achiziție centralizată, unitățile de învățământ primesc 2.433 laptopuri (procedura de licitație nu a fost contestată, este în derulare);
  • pentru 9 unități de învățământ (dintr-un total de 500 de școli), Inspectoratul Școlar Județean Constanța va scrie cerere de finanțare, prin Programul Operațional Competitivitate (POC – OUG 144/2020), în vederea achiziționării de tablete, table interactive și videoproiectoare etc.

Exceptând cele 9 unități de învățământ, toate celelalte instituții școlare vor primi dispozitive electronice prin POC – OUG 144/2020, ca urmare a scrierii de cereri de finanțare fie de către administrațiile publice locale, fie de către unitățile de învățământ.

De asemenea, Consiliul Județean Constanța a devenit eligibil și și-a manifestat disponibilitatea pentru a scrie cerere de finanțare pentru elevii din Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă, care vor primi dispozitive speciale, adaptate nevoilor acestora.

Advertisement

În acest context, menționăm că, în cel mai scurt timp, nu numai că se va acoperi necesarul de 6.899 dispozitive electronice pentru învățământul de masă (pentru 8% din numărul total al elevilor, așa cum a fost raportat de către managerii școlari la începutul acestei săptămâni), ci se vor achiziționa dispozitive electronice și pentru cei care nu au considerat că ar avea nevoie.

Pentru asigurarea unei îndrumări corecte și coerente a activității didactice, IȘJ Constanța, prin inspectorii școlari, va monitoriza săptămânal fiecare elev care nu are acces în acest moment la dispozitive sau surse de internet, astfel încât pregătirea tuturor să fie asigurată conform standardelor specifice, până la achiziționarea mijloacelor tehnologice necesare.

 “Pe lângă preocuparea pentru suportul tehnic în activitățile didactice, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, va verifica în această perioadă procedurile unităților de învățământ privind activităţile didactice desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum și programul de muncă stabilit la nivelul unității de învățământ, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Sars-Cov-2. De asemenea, se va facilita continuarea colaborării cu instituţii publice, organizaţii non-guvernamentale, agenţi economici etc. pentru dezvoltarea de resurse educaţionale deschise, platforme de învăţare on-line, aplicaţii digitale, emisiuni TV şi radio şi alte resurse care pot asigura suport pentru activitatea de învăţare on-line.”, a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Foto: Ilustrativ

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions