Connect with us

Administratie

Peștera. Au început lucrările de construire a unui teren de sport cu gazon artificial

Publicat

la

Au început lucrările la proiectul “Construire teren de sport cu gazon artificial multisport in comuna Peștera”, situat in localitatea Pestera, str. Florilor, Nr. 45, pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr.1, anunță Marius Liviu Petre, primarul comunei constănțene Peștera.

Conform informațiilor pe care le regăsim îm proiectul ce stă la baza lucrărilor, se va realiza un teren multifuncțional cu dimensiunile de 42 x 22 de metri, o pistă de alergare din tartan ce înconjoară terenul multifuncțional și două tribune pentru atentatori. De asemenea, primarul Petre a declarat pentru “Ordinea.ro” că iluminatul luminatul este asigurat de o instalație de nocturnă alcătuită din 12 reflectoare.

“Construcția este destinată elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 Peștera pe timpul desfășurării programului școlar (8.00 – 16.00), echipei de fotbal din localitate pentru antrenamente sau alte activități specifice, dar și tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 93 de ani, dornici de a desfășura activități sportive diverse. Acestora din urmă, terenul multifuncțional le va fi pus la dispoziție de luni până vineri, după ora 16.00, iar sâmbăta și duminica după ora 9.00”, a declarat primarul Marius Petre pentru ziarul nostru.

Important de precizat este faptul că proiectul este finanțat în cea mai mare parte din fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța. Lucrările ajung să coste aproape 400.000 de lei, potrivit declarațiilor edilului din Peștera.

“Fondurile pentru implementarea acestui proiect sunt asigurate, în mare parte, de la bugetul Consiliului Județean Constanța, prin sprijinul președintelui administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, care a înțeles cu celeritate necesitatea investiției în cauză, restul sumelor provenind de la bugetul local”, a completat primarul.

 

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: