Connect with us

Administratie

Peștera. Au început lucrările de construire a unui teren de sport cu gazon artificial

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Au început lucrările la proiectul “Construire teren de sport cu gazon artificial multisport in comuna Peștera”, situat in localitatea Pestera, str. Florilor, Nr. 45, pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr.1, anunță Marius Liviu Petre, primarul comunei constănțene Peștera.

Conform informațiilor pe care le regăsim îm proiectul ce stă la baza lucrărilor, se va realiza un teren multifuncțional cu dimensiunile de 42 x 22 de metri, o pistă de alergare din tartan ce înconjoară terenul multifuncțional și două tribune pentru atentatori. De asemenea, primarul Petre a declarat pentru “Ordinea.ro” că iluminatul luminatul este asigurat de o instalație de nocturnă alcătuită din 12 reflectoare.

“Construcția este destinată elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 Peștera pe timpul desfășurării programului școlar (8.00 – 16.00), echipei de fotbal din localitate pentru antrenamente sau alte activități specifice, dar și tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 93 de ani, dornici de a desfășura activități sportive diverse. Acestora din urmă, terenul multifuncțional le va fi pus la dispoziție de luni până vineri, după ora 16.00, iar sâmbăta și duminica după ora 9.00”, a declarat primarul Marius Petre pentru ziarul nostru.

Important de precizat este faptul că proiectul este finanțat în cea mai mare parte din fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța. Lucrările ajung să coste aproape 400.000 de lei, potrivit declarațiilor edilului din Peștera.

“Fondurile pentru implementarea acestui proiect sunt asigurate, în mare parte, de la bugetul Consiliului Județean Constanța, prin sprijinul președintelui administrației județene, Horia Marius Țuțuianu, care a înțeles cu celeritate necesitatea investiției în cauză, restul sumelor provenind de la bugetul local”, a completat primarul.

 

Comments

comments

Administratie

Noi locuri de parcare în locul garajelor, pe strada Tulcei din Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a anunțat au început lucrările de amenajare a unei noi parcări în locul garajelor demolate pe strada Tulcei, în dreptul blocului TM 1B. Angajații SC Confort Urban pregătesc infrastructura, urmând ca în scurt timp să fie turnat covorul asfaltic. De asemenea, locurile de parcare vor fi marcate și numerotate corespunzător, astfel încât să nu mai fie necesară montarea stâlpilor care evidențiază rezervarea spațiilor de parcare. Parcarea va putea fi folosită de riveranii care își parcau până acum autoturismele pe trotuare sau pe spațiul verde.

„Facem apel din nou către locuitori să nu își parcheze mașinile în zonele în care se lucrează, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor!“, se arată într-un comunicat al Primăriei

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Bani pentru TOATE primăriile din județul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În conformitate cu dispoziţiile 94 alin. 2 şi 3 din Legea nr.215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, se convoacă Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţă extraordinară, pe data de 22.03.2019, ora 13,00, în Sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Judeţean Constanţa, cu următorul proiect al ordinii de zi:

* Proiect de hotărâre privind repartizarea unor sume din cote defalcate – din impozitul pe venit și taxa pe valoarea adăugată – pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităților administrativ teritoriale din județul Constanța în anul 2019.

“Mult, puțin, toate primăriile din județul Constanța vor primi bani. În funcție de formula de calcul”, a declarat pentru “Ordinea.ro” Claudiu Iorga Palaz, vicepreședintele CJ Constanța.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Horia Țuțuianu caută firmă care să dea cu var în clădirea CJ Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Consiliului Județean Constanța lansează invitația de participare la licitația privind achiziția de lucrări de reparații curente și zugrăveli în incinta Palatului Administrativ.

Conform documentului postat pe pagina de internet a instituției, contractul presupune efectuarea de lucrări de reparații curente și zugrăveli ce urmează a se executa în incinta Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51, unde își desfășoară activitatea aparatul propriu al Consiliului Județean Constanța. Astfel, vor fi executate lucrările menționate pe casa scării, pe holurile de la etajele II și III, va fi recondiționată balustrada de la parterul clădirii, dar și cea de la etajul III. Totodată, lista de lucrări cuprinde și reparații și zugrăveli la subsol, în biroul în care și-a desfășurat activitatea Avocatul Poporului, în fostul birou al Biroului Electoral Județean de la subsol, la registratură, precum și în birourile 36, 335, 336, 337, 338 și 366.

Achiziția este una directă, iar ofertanții trebuie să depună documentele în lei fără TVA, iar criteriul de atribuire stabilit este “prețul cel mai scăzut”.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 25.03.2019, ora 12.00.

Detaliile participării la licitația organizată de CJ Constanța, le puteți consulta în documentul pe care vi-l punem la dispoziție:

01 Invitatie

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: