Conecteaza-te cu noi

Actual

Peștera. Povestea magică a Zilei Internaționale a Copiilor

Published

on

Dansuri, cântece, baloane colorate, prăjituri, tort, ateliere de picture pe față, atmosferă de poveste, bucurie, mii de zâmbete și strălucire pe chipuri inocente de copii. Aceasta a fost atmosfera pe care copiii din comuna Peștera au transmis-o chiar de ziua lor, de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copiilor.

Parcul Bucuriei din centrul localității s-a transformat pentru mai bine de două ore într-o poveste scrisă de elevii unităților de învățământ din Peștera. Pe scenă s-au perindat prichindei de la grădiniță, costumați în personaje de poveste sau în costume naționale, dar și elevii din ciclul primar și gimnazial. Copiii au dansat, au cântat și au jucat teatru cu mult talent, stârnind o vie emoție în rândul publicului.

Mesajele transmise de cei mici au fost de respect pentru cei care ajută la formarea lor ca adulți. Melodia regretatei Mihaela  Runceanu – Să fim copii – interpretată pe scena special amplasată în parcul “Bucuriei” de o elevă a școlii din Peștera a fost fredonată de la mic la mare și, măcar preț de câteva secunde, fiecare și-a revăzut amintiri din propria copilărie. De asemenea, alți copii talentați au cântat și au dansat pe scenă:

De magia zâmbetelor celor mici, dar și de miile de confetti, de baloanele colorate sau de micile surprize dulci nu s-au bucurat doar copiii. Părinții și frații lor mai mari au plecat zâmbind de la activitatea unităților de învățământ din Peștera. Toate au fost posibile prin pasiunea, respectul și dăruirea cadrelor didactice, dar și implicarea permanentă a autorității locale și a comunității care au reușit și de această data să transforme un vis într-o realitate apreciată de toți cei prezenți.

Cel mai fericit “tătic”

Primarul Marius – Liviu Petre le-a spus că prin sărbătoarea din acest an va fi încurajată mișcarea și orice activitate sportivă desfășurată în aer liber. Astfel, toți cei 419 elevi care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ din Peștera au primit echipamente sportive constând în costume de sport și tricouri.

Grija pentru activitățile educaționale este o obișnuință pentru primarul Petre, el însuși venit în administrație de la catedră. De altfel, edilul s-a declarat cel mai fericit “tătic” pentru toți cei peste 400 de elevi din Peștera.

Baie de mulțime

La eveniment a participat și Gabriela Bucovală, inspectorul școlar general al ISJ Constanța. Emoționată, dar foarte sigură pe tot ceea ce dorește să transmită, șefa ISJ a vorbit din mijlocul sărbătoriților. Lor le-a mulțumit pentru activitatea pe care au pregătit-o și i-a îndemnat să își urmeze fiecare vis. Lui Marius Petre i-a mulțumit pentru tot ceea ce face pentru activitățile educaționale din localitate.

Atenție deosebită pentru educație

Este de notorietate faptul că elevii din comuna Peștera studiază în spații curate, moderne și cu dotări de ultimă generație. Administrația locală se îngrijește ca toate acestea să fie posibile, ca fiecare copil să beneficieze de condiții optime pentru studiu. Și asta nu e tot. Primăria și Consiliul Local acordă transport și sprijin financiar tuturor elevilor de liceu, școală postliceală și studenților. Mesajul este unul singur: sunt măsuri pentru prevenirea abandonului școlar. Rezultatele nu au întârziat să apară; elevii școlilor din Peștera participă la competiții educaționale și obțin rezultate dintre cele mai bune.

Partener al școlii

Grija pentru educație reprezintă una dintre temele primarului Marius Petre. Chiar dacă a lăsat catedra pentru scaunul de primar, Petre a declarant în repetate rânduri că va rămâne partener al școlii și va încuraja derularea de proiecte educaționale care să ajute la dezvoltarea actului educational din comună, educația fiind prioritată, în opinia edilului.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions