Connect with us

Actual

Peștera. Povestea magică a Zilei Internaționale a Copiilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Dansuri, cântece, baloane colorate, prăjituri, tort, ateliere de picture pe față, atmosferă de poveste, bucurie, mii de zâmbete și strălucire pe chipuri inocente de copii. Aceasta a fost atmosfera pe care copiii din comuna Peștera au transmis-o chiar de ziua lor, de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copiilor.

Parcul Bucuriei din centrul localității s-a transformat pentru mai bine de două ore într-o poveste scrisă de elevii unităților de învățământ din Peștera. Pe scenă s-au perindat prichindei de la grădiniță, costumați în personaje de poveste sau în costume naționale, dar și elevii din ciclul primar și gimnazial. Copiii au dansat, au cântat și au jucat teatru cu mult talent, stârnind o vie emoție în rândul publicului.

Mesajele transmise de cei mici au fost de respect pentru cei care ajută la formarea lor ca adulți. Melodia regretatei Mihaela  Runceanu – Să fim copii – interpretată pe scena special amplasată în parcul “Bucuriei” de o elevă a școlii din Peștera a fost fredonată de la mic la mare și, măcar preț de câteva secunde, fiecare și-a revăzut amintiri din propria copilărie. De asemenea, alți copii talentați au cântat și au dansat pe scenă:

De magia zâmbetelor celor mici, dar și de miile de confetti, de baloanele colorate sau de micile surprize dulci nu s-au bucurat doar copiii. Părinții și frații lor mai mari au plecat zâmbind de la activitatea unităților de învățământ din Peștera. Toate au fost posibile prin pasiunea, respectul și dăruirea cadrelor didactice, dar și implicarea permanentă a autorității locale și a comunității care au reușit și de această data să transforme un vis într-o realitate apreciată de toți cei prezenți.

Cel mai fericit “tătic”

Primarul Marius – Liviu Petre le-a spus că prin sărbătoarea din acest an va fi încurajată mișcarea și orice activitate sportivă desfășurată în aer liber. Astfel, toți cei 419 elevi care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ din Peștera au primit echipamente sportive constând în costume de sport și tricouri.

Grija pentru activitățile educaționale este o obișnuință pentru primarul Petre, el însuși venit în administrație de la catedră. De altfel, edilul s-a declarat cel mai fericit “tătic” pentru toți cei peste 400 de elevi din Peștera.

Baie de mulțime

La eveniment a participat și Gabriela Bucovală, inspectorul școlar general al ISJ Constanța. Emoționată, dar foarte sigură pe tot ceea ce dorește să transmită, șefa ISJ a vorbit din mijlocul sărbătoriților. Lor le-a mulțumit pentru activitatea pe care au pregătit-o și i-a îndemnat să își urmeze fiecare vis. Lui Marius Petre i-a mulțumit pentru tot ceea ce face pentru activitățile educaționale din localitate.

Atenție deosebită pentru educație

Este de notorietate faptul că elevii din comuna Peștera studiază în spații curate, moderne și cu dotări de ultimă generație. Administrația locală se îngrijește ca toate acestea să fie posibile, ca fiecare copil să beneficieze de condiții optime pentru studiu. Și asta nu e tot. Primăria și Consiliul Local acordă transport și sprijin financiar tuturor elevilor de liceu, școală postliceală și studenților. Mesajul este unul singur: sunt măsuri pentru prevenirea abandonului școlar. Rezultatele nu au întârziat să apară; elevii școlilor din Peștera participă la competiții educaționale și obțin rezultate dintre cele mai bune.

Partener al școlii

Grija pentru educație reprezintă una dintre temele primarului Marius Petre. Chiar dacă a lăsat catedra pentru scaunul de primar, Petre a declarant în repetate rânduri că va rămâne partener al școlii și va încuraja derularea de proiecte educaționale care să ajute la dezvoltarea actului educational din comună, educația fiind prioritată, în opinia edilului.

 

Comments

comments

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Update: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Ilfov, la intersecția Șos. de Centură cu Șos. București-Urziceni, are loc un incendiu la un remat auto, care se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum, fiind afectată o suprafață de aproximativ 600 – 1.000 mp. Există posibilități de propagare la alte materiale combustibile, posibil cu reducerea vizibilităţii din cauza fumului.O bandă este restricţionată din cauza autospecialelor I.S.U. care staţionează pe suprafaţa de rulare.

Recomandăm participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă în zonă şi să ia în calcul că traficul rutier poate fi oprit dacă fumul va ajunge pe suprafaţa carosabilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: