Conecteaza-te cu noi

Administratie

Petiție. Forța Dreptei cere Primăriei Constanța amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului Lăpușneanu cu strada Suceava

Published

on

lapusneanu forta dreptei

Peste 1.600 de cetățeni din Constanța au semnat o petiție lansată de Forța Dreptei prin care se cere Primăriei amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Suceava și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, arteră care a fost reabilitată de curând. Semnăturile au fost depuse ieri la Primăria Constanța.

„Astăzi am depus la Primăria Constanța listele semnate de constănțeni pentru amenajarea sensului giratoriu la intersecția străzilor Suceava și B-dul Al. Lăpușneanu. Sperăm că dorința a aproximativ 2.000 de constănțeni să devină realitate prin amenajarea acestui sens giratoriu!“, a scris ieri pe Facebook Cristian Tănase, secretarul organizației municipale Forța Dreptei Constanța.

„Într-un oraș care a început să semene, mai degrabă, cu un șantier arheologic în care actuala administrație Chițac sparge în neștire străzi și bulevarde, o nouă soluție negândită iși face apariția. Și da, este la fel de nocivă ca celelalte ale administrației Chițac. După ultimele reconfigurări ale bulevardului Alexandru Lăpușneanu precum și cele din zona fostului sens giratoriu de la Dobrogea, constănțenii care locuiesc în cartierul Tomis Nord nu mai au nici un loc de întoarcere pentru autoturisme decât în Mamaia. Acest lucru demonstrează că actuala administrație, în frunte cu primarul Vergil Chițac, nu se gândește la problemele de zi cu zi ale constănțenilor.

În numele fluidizării traficului în zonă, constanțenii suferă și sunt obligați să parcurgă distanțe inadmisibil de lungi pentru a ajunge acasă. Astfel, dacă ies din parcarea CityPark sau efectuează viraj dreapta de pe str. Soveja, pe Lăpușneanu către Dobrogea, constănțenii sunt obligați să meargă 2.5 km până la primul sens giratoriu din stațiunea Mamaia.

Pentru ca această problemă să fie rezolvată “din fașă”, Forța Dreptei Constanța va solicita de urgență actualei administrații să amenajeze un sens giratoriu la intersecția străzii Suceava cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, care să permită constănțenilor să întoarcă sau să ajungă mai repede la locuințele lor. Așa cum ar fi normal.

Chițac trebuie să țină cont urgent de dorințele constănțenilor și să se gândească la necesitățile acestora atunci când reconfigurează trasee sau ține străzi și bulevarde întregi sparte sau blocate de lucrări unde nu lucrează nimeni.

Forta Dreptei Constanta a început strângerea de semnături în cartierul Tomis Nord deoarece iși dorește sprijinul comunității în acest demers.

De ce este important?

Traficul este afectat în mod semnificativ în zona cartierului Tomis Nord, iar lipsa unui sens giratoriu la intersecția străzii Suceava cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu îngreunează deplasarea și crează cozi interminabile pe kilometri întregi.

Locuitorii din zonă sunt obligați să facă un ocol de 2.5 kilometri pentru a putea face întoarcerea, ceea ce înseamnă distanțe inadmisibil de lungi și timp pierdut în trafic.

Reconfigurările făcute de administrația Chițac nu iau în considerare nevoile și problemele de zi cu zi ale constănțenilor, demonstrând o lipsă de empatie și neglijență față de comunitate.

Un sens giratoriu la intersecția menționată ar fluidiza traficul, ar permite un acces mai rapid și facil în cartierul Tomis Nord și ar îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.“, se arată în petiție.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions