Connect with us

Actual

Petiție online împotriva desființării UMC: „Nu distrugeți simbolurile Constanței!“

Published

on

„Nu distrugeți simbolurile Constanței! Nu desființați Universitatea Maritimă din Constanța!“, este titlul petiției online lansată de Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța (LSUMC) și ALUMNI. Până în prezent, peste 600 de persoane au semnat petiția, printre aceștia numărându-se inclusiv politicieni din Constanța.

„Universitatea Maritimă din Constanța este un simbol. Acest simbol nu trebuie să dispară! UMC este prima universitate creată în România după 1989 şi singura universitate din lume înfiinţată de studenţi. Odată cu UMC s-a născut unul dintre cele mai mari centre universitare din România şi de la Marea Neagră. După 33 de generaţii, zeci de mii de absolvenţi ai UMC reprezintă România cu mândrie. Ei navigă pe oceanele lumii sau muncesc pe uscat, aduc un aport financiar crescut orașului şi au grijă de familiile lor.

Fără această universitate, generațiile următoare nu vor mai avea șansa de a studia într-o universitate de marină comercială independentă.

Încă un simbol al Constanței se vrea a fi furat!

De ce se vrea înghiţirea Universității Maritime din Constanța de către o universitate mamut, condusă de un Rector şi un Senat Universitar de la Bucureşti? Este o pierdere mare a Constanţei şi pune în pericol învăţământul românesc de marină, care își are specificul lui. Constănțeni, nu lăsați să se întâmple asta! Nu lăsați să dispară singura universitate comercială de marină din România! Nu vă alungați tinerii din Constanta! Ei sunt viitorul.

Semnează şi tu împotriva desfiinţării Universităţii Maritime Constanţa!“, se arată în petiție.

Petiția poate fi semnată aici:
https://www.petitieonline.com/nu_distrugei_simbolurile_constanei_nu_desfiinai_universitatea_maritim_din_constana

Sursa foto: petitieonline.com

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta