Connect with us

Politica

Petre Daea și-a început mandatul cu un act normativ important pentru agricultură. Vezi despre ce e vorba

Publicat

la

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat, astăzi, în ședința de Guvern, că își începe mandatul cu un act normativ pentru asigurarea accizei la motorină pentru lucrările în câmp, date fiind problemele cu care se confruntă agricultorii din cauza secetei pedologice.

„…ministrul Daea va avea o abordare responsabilă vizavi de portofoliul pe care astăzi, iată-l, începe cu un act normativ extrem de important pe care îl avem pe ordinea de zi, și anume asigurarea motorinei sau accizei la motorină pentru a executa lucrările în câmp…După îndeplinirea formală a actului constituțional de a depune jurământul, știți foarte bine, informându-vă atunci, și iată că astăzi sunt în fața dumneavoastră în guvern, să vă spun ceea ce am constatat și, evident, măsurile pe care le-am luat, spuneam că este necesar să văd la fața locului ce se întâmplă, știind că, în informările pe care le primeam de la instituțiile de specialitate, seceta pedologică în România era o realitate și este o realitate, dar inginerul agronom trebuie să se ducă acolo să vadă, practic, care este suferința plantei.

Din acest punct de vedere, de vineri după-amiază până luni dimineața la orele 2:00, am putut să văd 10 județe, în ordine: Călărași, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași, Botoșani, Neamț, Bacău, Buzău. Văzând la fața locului, trei aspecte principale se desprind, și anume: toate culturile care sunt în sistem irigabil și care au fost irigate au o stare de vegetație corespunzătoare. Cu alte cuvinte, există perspectiva producției. Pe suprafețele care sunt în afara sistemului de irigații avem două situații distincte, o situație în care avem un grad de afectare, pe areale mici, unde ploile nu au putut satisface pretenția plantelor, şi aici avem de-a face cu o compromitere totală, în mod deosebit pentru culturile de primăvară, respectiv porumbul și floarea-soarelui. În alte zone sunt grade diferite de afectare. Motiv pentru care am dispus la faţa locului, intrând în tiparul juridic pe care îl avem la dispoziţie, să continuăm şi să mărim capacitatea de irigare acolo unde putem efectiv, prin suplimentarea cu agregate în aşa fel încât să creăm nivele de exploatare, pentru a putea împinge apa şi ajunge la rădăcina plantei. Lucrul acesta s-a întâmplat efectiv, l-am dispus, se materializează acolo unde este posibil, pentru că am fost însoţit de directorul general de la ANIF, cu care am stabilit acest mod de lucru.“, a declarat Daea.

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: