Conecteaza-te cu noi

Administratie

Petrecere mare la Castelu: „Întâlnirea fiilor satului“

Published

on

Va fi sărbătoare mare în comuna Castelu la finle acestei săptămâni. Asta deoarece Primăria și Consiliul Local Castelu vor organizeaza sărbătoarea tradițională „Întâlnirea fiilor satului Castelu”. Evenimentul va avea loc sâmbătă 21 septembrie 2018, începând cu ora 17.00, în fața sălii de sport din Castelu. La sărbătoare sunt invitați artiști de seamă ai României. Lista de invitați este deschisă de cântăreața de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița și va continua cu Cristian Rizescu, Liviu Puștiu, Demirel Ibram și Simar Arif. Sărbătoarea va fi întregită ansamblul local „Castelanii“. „Întâlnirea fiilor satului Castelu” va fi deschisă tradiționalele lupte tătărești, de la ora 15.30.

„Alături de gândurile noastre bune, de sărbătoare și prosperitate, pe care vi le transmitem cu respect, vă facem cu mare drag invitația la evenimentul artistic special pregătit pentru dumneavoastră“, se arată în invitația Primăriei pentru „Întâlnirea fiilor satului Castelu”.

Evenimentul este o sărbătoare cu specific local din comuna Castelu care a pornit de la obiceiul localnicilor din satul Nisipari de a se întoarce la vatra părintească, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai. Administrația locală, la inițiativa primarului Nicolae Anghel, a dat amploare acestui obicei, organizând sărbătoarea, în mod oficial, încă din 2004. Din 2008, se organizează un eveniment similar, însă în perioada august – septembrie, și în satul Castelu. Anul acesta, sărbătoarea de la Castelu ajunge la a XII-a ediție.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions