Connect with us

Actual

Piese și accesorii auto susceptibile a fi contrafăcute, de peste 300.000 de lei, depistate în Portul Constanța

Published

on

piese auto contrafacute

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite, 22.500 piese și accesorii auto, în valoare de aproximativ 300.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Concret, ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. În fapt, în data de 22.12.2022, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Emiratele Arabe Unite. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 22.500 piese și accesorii auto, în valoare de aproximativ 300.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 300.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta