Connect with us

Actual

Pirotehniștii ISU Delta Tulcea au distrus un proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial

Published

on

proiectil

Astăzi, 14 decembrie, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea a avut o ultimă misiune de distrugere al unui proiectil provenit din timpul conflictului armat din al Doilea Război Mondial.

Proiectilul exploziv de 105 mm a fost găsit în urmă cu aproximativ două luni în zona Lacului Parcheș de un localnic. Acesta a anunțat autoritățile prin apel la numărul unic de urgență 112 de existența lui.

Echipa pirotehnică l-a preluat și depozitat în siguranță, iar în cursul acestei zile a fost distrus pe un câmp din apropierea localității Turcoaia.

Aceasta a fost a treia misiune pentru distrugerea muniției din acest an a pirotehniștilor I.S.U. ”Delta” Tulcea, în total fiind neutralizate 4 elemente de muniție.

La misiunea de astăzi, a participat o echipă operativă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea și un echipaj medical format din 3 subofițeri S.M.U.R.D.

proiectil

proiectil

proiectil

proiectil

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!