Conecteaza-te cu noi

Exclusiv

Pisica Suzy moare cu zile într-un apartament RAEDPP sigilat de executorul Dușu. Cruzimea durează de 8 zile (video)

Published

on

Actualizare info: Pisica a fost eliberata in jurul orei 19.

Stirea cadru:
Un executor judecătoresc din Constanța a evacuat o pensionară dintr-un apartament din fondul locativ al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat din subordinea Primăriei Constanța, însă a uitat să evacueze și pisica acesteia. De opt zile, animalul a rămas singur în locuință, fără apă și mâncare. Deși a fost înștiințat despre această situație, executorul refuză să elibereze pisica și să prevină astfel decesul animalului. Un astfel de caz este definit prin legea 205/2004 republicată în 2017 drept cruzime față de animale și se sancționează penal.

Maria Totir locuia în apartamentul 21 din blocul F9 de pe Aleea Topolog de mai bine de 45 de ani. Femeia nu a avut situația materială necesară pentru a-și cumpăra apartamentul repartizat soțului ei, în anii 70, de la întreprinderea comunistă la care lucra, rămânând simplă chiriașă. În anul 2014, prin efectul Hotărârii de Guvern nr. 43, femeia a beneficiat, ca toți chiriașii din România, de prelungirea de drept a contractului de închiriere a locuinței pentru o perioadă de cinci ani. Cu toate acestea, în 2015, RAEDPP a deschis un proces de evacuare, susținând în instanță că Maria Totir nu beneficiază de prevederile HG 43/2014, deoarece ar fi fost notificată cu patru zile înainte de intrarea în vigoare a actului normativ că i s-ar fi terminat contractul. Deși în instanță s-a stabilit, prin verificarea de scripte, că așa-zisa notificare nu a ajuns la Maria Totir, semnătura de primire aparținând unei alte persoane, instanțele constănțene au dat câștig de cauză regiei. Hotărârea de evacuare, redactată de judecătoarea Chirățica Enache, a fost ulterior pusă în executare de cunoscutul executor judecătoresc Dumitru Dușu. În ianuarie 2017, în timpul acestor proceduri, RAEDPP a adeverit într-o adresă cât se poate de oficială că Maria Totir are contract de închiriere perfect valabil până în 2019, beneficiind de prevederile HG 43/2014. Cu toate acestea, chiar și după adeverire, regia a continuat procedurile de executare întreprinse prin intermediul lui Dumitru Dușu. Maria Totir a depus o contestație la executare la grefa Judecătoriei Constanța, însă în mod ciudat aceasta nu a primit încă un termen de judecată după luni bune de la înregistrare. Oricum, contestația nu suspendă executarea silită. Suspendarea este o procedură separată, pentru care se plătește o cauțiune, care ajungea în cazul acesta la aproximativ 1.000 de lei. Având o pensie de 523 de lei, deja poprită de executorul judecătoresc, pensionara a fost în imposibilitatea de a cere suspendarea executării silite. În aceste condiții, pe 5 octombrie 2017, executorul i-a spart ușa, a inventariat mobilele și hainele femeii, după care a schimbat butucul yalei, a încuiat cu noile chei și dus a fost. Trei zile, Maria Totir a dormit pe străzi. Apoi, a găsit o pensionară miloasă care a primit-o în casa ei. Din nefericire, pisica femeii –Suzy – a rămas închisă în apartament. De opt zile, animalul stă în fereastra apartamentului, așteptând să primească apă și hrană.

”Am fost la domnul executor și la RAEDPP să mă lase să intru în casă să-mi iau lucrurile și pisica. Secretara domnului Dușu mi-a spus că acesta este bolnav și și-a luat concediu medical, iar cei de la RAEDPP mi-au spus că îmi trimit prin poștă documentele de executare silită. Dar unde să-mi trimită prin poștă, dacă m-au evacuat? Vă rog să faceți ceva, să nu moară pisica. I-am spus și domnului primar Făgădău de pisică. Am fost în audiență la el. Mi-a spus că nu-l interesează de pisici, că are treburi mai importante de rezolvat” – declară Maria Totir.

După cum spuneam mai sus, acest tratament este definit de lege drept cruzime față de animale și se sancționează penal. Așteptăm reacția urgentă a autorităților!

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions