Conecteaza-te cu noi

Actual

Plaja din Eforie a fost înnisipată în totalitate

Published

on

lucrari plaja eforie

Administrația Națională Apele Române (ANAR) și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) au finalizat cu succes lucrările de înnisipare în Zona Eforie, în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”.

Cu eforturile unite ale echipei, am reușit să:

  • Finalizăm înnisiparea Lotului 5 – Zona Eforie, o zonă esențială pentru reducerea eroziunii costiere pe o lungime de 5,7 km, de la Portul Belona până la limita cu Unitatea Administrativ Teritorială Tuzla.
  • Completăm cu succes cele șapte celule de plajă pe o lungime de aproximativ 5 km.
  • Construim șapte diguri pe o lungime totală de aproximativ 3 km, utilizând peste 635.000 de tone de piatră.

În prezent, lucrările de mediu sunt în curs de finalizare, iar echipa noastră se concentrează pe:

  • Revigorarea ecosistemului marin.
  • Dezvoltarea unor specii pierdute în timp din ecosistem.
  • Protejarea biodiversității marine și a zonei litorale.
  • Dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc.

”Scopul proiectului nostru este să asigure adaptarea la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului. Acest efort susține durabilitatea pe termen lung a întregii noastre comunități litorale.

Proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, dintre care 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanțare europeană nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.

Mulțumim tuturor celor implicați și comunității pentru susținere! Împreună, facem posibilă dezvoltarea durabilă a zonei costiere!”, a precizat Marieta Iorga, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions