Connect with us

Actual

Plătim, nu plătim, tot rămânem fără apă caldă! Suntem tributari datoriilor vechi!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi este una dintre ultimele zile (nu se știe până când!) în care vom avea apă caldă la robinete. Începând de mâine, picăm în plasa unui război care nu este al nostru, dar care ne va afecta direct pe fiecare dintre noi. Mai puțin pe cei care au decis să renunțe la serviciile RADET și să își monteze centrale proprii în apartamente! Și sunt mulți, iar în ritmul actual sunt ferm convinsă că numărul acestora va crește exponential. Depre ce anume este vorba?

Conferință de presă la RADET

În cursul zilei de astăzi, conducerea Regiei de Distribuție a Energiei Termice a susținut o conferință de presă în care a anunțat că RADET a fost notificată de către societatea Electrocentrale Constanța, în data de 15 iulie, că, în termen de 10 zile, va sista furnizarea apei calde dacă nu va fi achitată suma de 191.060.451 lei. Respectiva sumă este în litigiu și reprezintă datoria generată de neplata la timp a subvenţiilor.  Directorul RADET, Liviu Popa, ne-a declarat că este vorba despre o datorie veche. ”Este vorba despre neplata la timp a subvenției către populație, subvenție pe care fi trebuit să o primim de la bugetul consolidat al statului. Noi am făcut toate demersurile pentru a rezolva situația, achităm zilnic 80% din încasări către CET, iar 20% intră la RADET. Nu știm ce se va întâmpla, cert este că ne-au anunțat că în termen de 10 zile vor opri furnizarea agentului termic. Facem un apel, prin intermediul d-voastră, către toți constănțenii să își achite datoriile pe care le au!”, ne-a spus Liviu Popa, directorul RADET.

La CET nu știe nimeni nimic

Am încercat să luăm legătura cu directorul general al Electrocentrale Constanța, Dan Deaconescu, dar toată conducerea societății este plecată astăzi la București. În lipsa șefilor, nimeni nu a putut să ne spună nimic. !”Noi nu știm nimic. Nici măcar Departamentul de Opriri nu știe nimic despre așa ceva. Rămâne să vedem ce se va întâmpla”, ne-a declarat centralista Electrocentrale.  Pe de altă parte, Electrocentrale a transmis o adresă către Prefectura Constanța și către primăria municipiului prin care le solicită organizarea unei ședințe de lucru pentru a preîntâmpina oprirea apei  calde. Cel mai propbabil această întâlnire va avea loc în cursul zilei de mâine, iar noi vă vom ține la curent cu tot ce se va discuta.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier între Constanța și Valu lui Traian. Mașină intrată în parapet

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 8.40, pe DN 3, între Constanța și Valu lui Traian a avut loc un accident rutier.

Un autoturism a intrat în parapet, iar o persoană a fost rănită. Potrivit primelor informații, victima nu este încarcerată.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 08.40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, în afara localității Valu lui Traian.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 42 de ani, și parapetul care desparte sensurile de deplasare.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 46 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE a prelungit perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a decis prelungirea perioadei în care consumatorii casnici își pot încheia un contract de energie pe piața concurențială până la 30 iunie. În această perioadă, cei care până acum erau în regim reglementat își pot alege o ofertă concurențială de la furnizorul lor și vor beneficia de facturi regularizate, se arată într-un nou proiect de ordin al ANRE.

Astfel, de la 1 ianuarie, aceşti consumatori trec automat în piaţa de serviciu universal, cum era şi până acum, iar noutatea este că, dacă aleg oferta furnizorului lor pe piaţa concurenţială până la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel încât acea ofertă să se aplice începând cu 1 ianuarie.

“Furnizorii de ultimă instanţă pot să aplice clienţilor casnici din serviciul universal, fără discriminare şi condiţionalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la cel puţin 30 iunie 2021, egală cu diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabila în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 şi preţul din oferta concurenţială prevăzută la alin. (2) valabilă la data de 1 ianuarie 2021”, potrivit noului ordin.

Clienţii casnici vor beneficia de o perioadă mai lungă de timp pentru informare şi pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte; clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială transmisă; clienţii casnici vor putea beneficia şi din partea altor furnizori de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta aleasă.

ANRE mai arată că, din cei aproximativ 5.700.000 de clienţi casnici, care aveau încheiate contracte reglementate de energie electrică la finalul anului 2020, doar o mică parte au fost interesaţi de alegerea unei oferte pe piaţa concurenţială de energie electrică, iar cei care au exprimat interes în acest sens s-au confruntat cu dificultăţi atât privind analiza ofertelor din piaţa, cât şi în ceea ce priveşte contactarea potenţialilor furnizori, faţă de propunerea de ordin publicată pe pagina de internet a ANRE, ANRE a considerat că se impune elaborarea unui proiect de ordin revizuit, care să fie supus consultării publice în regim de urgenţă.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Artefact antic, descoperit de polițiștii constănțeni într-o gospodărie din Valu lui Traian

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național al I. P. J. Constanța au ridicat, astăzi, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național. În fapt, spun polițiștii, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă română, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian). Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro. În cauză, polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: