Connect with us

Politica

Plen comun al Parlamentului pentru reexaminarea proiectului bugetului de stat pe anul 2019

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca miercuri, începând cu ora 14,00, plenul reunit al Parlamentului să reexamineze proiectul bugetului de stat pe anul în curs, ca urmare a cererii preşedintelui Iohannis.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a stabilit ca miercuri, notează jurnaliștii agerpres.ro, ca începând cu ora 10,00, Comisiile reunite de buget-finanţe să reanalizeze proiectul pentru întocmirea unui raport, care va fi supus votului plenului reunit.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe anul 2019, evidenţiind că alocarea resurselor bugetare este “fundamentată pe o prognoză nerealistă”, afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că bugetul a fost elaborat “foarte bine” şi nu poate fi modificat din cauza “mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României”.

Comments

comments

Politica

Stelian Ion, apel către partidele de dreapta: „Trebuie să gândim o alianță anti-PSD la Constanța“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, candidat la funcția de primar, a declarat astăzi că este timpul pentru a înlătura PSD de la cârma administrației locale. De aceea, el face apel către membrii USR, PLUS, PNL și simpatizanții partidelor care se doresc a fi anti-PSD, în sensul în care trebuie să gândită împreună și să creeze o alianță anti-PSD la Constanța.

„O asemenea alianță electorală poate fi constituită. Este obligatoriu din punctul meu de vedere să facem acest demers. Unele discuții venite dinspre noi au fost demarate, dar important este ca și membrii și simpatizanții acestor forțe politice să vizualizeze momentul în care în iunie PSD-ul va fi înlăturat de la conducerea acestui oraș. Și nu este vorba că avem ceva cu sigla PSD, ci avem ceva cu jaful care s-a întâmplat în ultimii 20 de ani la Constanța sub bagheta PSD și cu incompetența crasă de care a dat dovadă acest partid. Este foarte important să facem acest demers, să gândim o alianță, repet. Avem în vedere și o alianță care să cuprindă în cadrul ei o listă comună la alegerile pentru consilierii locali și județeni, de ce nu. Avem variante foarte concrete pe care le propunem partenerilor noștri, astfel încât să ne realizăm obiectivul principal, acela de a înlătura PSD de la frâiele acestui oraș. E timpul să schimbăm administrația Constanței și să o înlocuim cu una coerentă și puternică.“

Stelian Ion a punctat că niciunul din partidele amintite mai sus nu trebuie să se gândească că va putea să obțină, de unul singur, toată puterea în Constanța.

„O vom putea obține dacă știm să partajăm puterea în Constanța și să ne înțelegem asupra unor liste care să fie echitabile…Vom ține cont și de sondaje și vom negocia“, a spus Stelian Ion.

Acesta a mai spus că săptămâna viitoare vor fi primele întâlniri. Stelian Ion a spus că partidele de dreapta nu trebuie să se irosească, atacându-se reciproc.

„Vom fi o forță de care PSD are de ceea ce se teamă“, a spus Stelian Ion.

Pe de altă parte, întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă se teme de o alinață a partidelor de dreapta, primarul PSD al Constanței, Decebal Făgădău, a declarat că nu se teme de nimic, ci doar de „Dumnezeu și de mama sa“.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Heiuş, propunerea PNL pentru Ministerul Finanţelor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Lucian Heiuş a fost nominalizat ministru de Finanţe, a anunţat vineri premierul desemnat Florin Cîţu, actual deţinător al portofoliului.

Lucian Heiuș este și președintele PNL Hunedoara și până în 2016, atunci când a obținut mandatul de deputat, Heiuș a fost șef al Finanțelor pe regiunea Vest, ocupând, totodată, timp de mai mulți ani, funcția de șef al ANAF Hunedoara.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tomac, mesaj pentru Cîțu: Mergeți în Parlament cu un guvern PNL-PMP-USR

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PMP, Eugen Tomac, face un apel către premierul desemnat, Florin Cîțu, să coopteze PMP și USR la guvernare. El susține că în acest fel Guvernul are șanse mari să treacă prin Parlament și să se încheie perioada de criză politică.

Criza guvernamentală trebuie oprită

Înțeleg că premierul desemnat vine cu aceeași formulă guvernamentală, un guvern minoritar PNL.

Cred că este evident că, în aceste condiții, sunt șanse tot mai mici să avem un guvern învestit în următoarele zile.

Domnule premier desemnat, mergeți în Parlament cu un guvern interimar PNL-PMP-USR. Așa vor creste șansele să dăm României un guvern stabil și să pregătim noi proiecte pentru următorii ani.

Agravarea crizei ajută doar PSD, de care dorim să scăpăm.”, scrie Eugen Tomac.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: