Connect with us

Politica

PMP acuză PNL și USR că știrbesc democrația

Published

on

Secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară, Ioana Constantin, acuză coaliția de guvernare că știrbește democrația prin faptul că au acceptat cererea UDMR, anume alegeri locale doar într-un tur.

„În urmă cu 5 ani, Guvernul Cioloș renunța, noaptea ca tehnocrații, la revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Acum, pe față, UDMR a impus fără mult efort PNL și USR-PLUS “fără primari în 2 tururi”. Poate părea o temă minoră, dar alegerile într-un singur tur sunt primul simptom al lipsei de democrație. Dar, până la urmă, când UDMR primește la negocieri Ministerul Dezvoltării, s-ar putea ca 2 tururi de scrutin să fie deja un subiect marginal. Când vrei funcții pentru persoane, ce mai contează un compromis, 2, 5, 10, 20?!”, a spus Ioana Constantin.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!