Connect with us

Politica

PMP Constanța, precizări despre proiectele adoptate în ședința Consiliului Local Municipal

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În cadrul ședinței Consiliului local din data de 27 noiembrie 2017, consilierii Partidului Mișcarea Populară au propus, referitor la două proiecte de hotărâre de consiliu, două amendamente, în scopul de a nu face “o legalitate printr-o ilegalitate”, anunță Biroul de presă al PMP Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Astfel, referitor la proiectele de repunere în funcție a doi consilieri locali PNL și eliberarea altor doi consilieri, tot de la PNL, Partidul Mișcarea Populară a propus ca aceste proiecte să fie votate în mod individual, pentru fiecare consilier în parte, așa cum este corect și cum prevede legea, și să se precizeze concret articolele de lege în baza cărora s-au întocmit aceste proiecte și s-a propus eliberarea celor doi consilieri.

Aceste amendamente vin pe fondul nepronunțării instanței de judecată în contradictoriu cu instituția Consiliului local.

Partidul Mișcarea Populară nu comentează și se supune dispozițiilor din hotărârile judecătorești menționate. Dar nu poți să obligi consiliul local să aplice o sentință dacă acesta nu a fost parte în acel proces și nu a avut posibilitatea să se apere.

Încetarea mandatului unui consilier local printr-o hotărâre a consiliului local se poate face doar în anumite cazuri, clar stabilite de legea 393/2004:

  1. a) Demisie
  2. b) Incompatibilitate
  3. c) Schimbarea domiciliului
  4. d) Lipsa nemotivată de la mai mult de 3 ședințe ordinare
  5. e) Imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de 6 luni
  6. f) Condamnarea
  7. g) Punerea sub interdicție judecătorească
  8. h) Pierderea drepturilor electorale

h1) Pierderea calității de membru al partidului politic

  1. i) Decesul

Niciunul dintre consilierii excluși nu se încadrează în situațiile prevăzute mai sus.

Amendamentele PMP vizau separarea în două hotărâri distincte a fiecărui proiect, tocmai pentru a înlătura condiționarea votului ce viza punerea în executare a sentințelor civile de cel pentru excluderea fără temei legal  a consilierilor PNL.

“Colegii mei, Zabara Alexandru, Cantaragiu Secil și Papuc Cătălin, care sunt consilieri locali ai PMP, au procedat în mod corect și echidistant față de propunerea aberantă a proiectelor de hotărâre, abținându-se de la vot deoarece motivarea acestui proiect nu este legală.

Chiar dacă politic ne avantajează starea de tensiune și degringolada pe care au provocat-o aceste hotărâri în PNL Constanța, noi nu suntem de acord cu încălcarea legii și la fel am fi procedat și pentru orice alt coleg din cadrul oricărei formațiuni politice.

Vom solicita prefectului să supună controlului de legalitate cele două hotărâri și să acționeze în instanță în vederea ANULĂRII PARȚIALE a acestora, doar în privința eliberării din funcție a celor doi consilieri locali PNL, deoarece eliberarea lor s-a făcut fără să se respecte nici cea mai mică urmă de legalitate”, a declarat Claudiu Palaz.

Comments

comments

Politica

Perioada de înscriere la vot în Diaspora s-a încheiat. 41.003 vor vota prin corespondență la alegerile prezidențiale!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Termenul pentru înscriere la vot la alegerile prezidențiale pentru românii din Diaspora s-a încheiat. Un număr de 41.003 de români au optat pentru votul prin corespondență, în timp ce 38.944 români din străinătate s-au înscris pentru votul la secție.

Românii care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru Președintele României s-au putut înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până duminică, 15 septembrie, ora 23:59.59.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AEP, 41.003 de români s-au înscris pentru votul prin corespondență, în timp ce 38.944 au optat să vpteze în Diaspora la secție.

Guvernul a adoptat, joi, ordonanța de urgență care viza extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

sursa: Mediafax

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cristian Radu, îmbrăcat fistichiu la întâlnirea cu președintele României. Vestimentația, aspru criticată de cetățenii din Mangalia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Mangalia a reușit, week-endul acesta, să se facă remarcat țării întregi. Și nu prin prezentarea vreunui proiect impresionant pe care l-ar avea pentru viitorul orașului pe care îl administrează ori pentru turismul din sudul litoralului, ci prin vestimentația aleasă pentru întâlnirea cu președintele României.

Cristian Radu a ales să se îmbrace la întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Școala de Vară a tinerilor din Partidul Național Liberal – eveniment desfășurat în stațiunea Venus, una din stațiunile pe care edilul din Mangalia le are în administrare – cu jeanși rupți (că așa e moda, deh… ) teniși de firmă și tricou. Îmbrăcat fistichiu, dar total nepotrivit evenimentului la care participa.

 

Dacă analizați poza în care edilul din Mangalia se salută cu șeful statului, veți putea observa și cât este Klaus Iohannis de… încântat de moment.

“Până și președintelui îi este rușine cu primarul nostru”, este unul dintre comentariile apărute pe Facebook, după apariția fotografiei.

Și nu este singurul comentariu prin care primarul liberal al Mangaliei este pus la zid pentru modul în care a ales să se îmbrace la Școala de Vară a TNL. Cetățenii din Mangalia transmit că “dezastrul vestimentar” al primarului este pe aceeași linie cu modul în care administrează orașul.

“Așa consideră primarul Mangaliei că trebuie să-și reprezinte municipiul la o întâlnire oficială cu Președintele României.
Adidași Alexander McQueen cu talpă înaltă, blugi rupți, tricou și cam atât.
Dacă nu i-a putut uimi cu proiectele sale imaginare pentru municipiu, măcar să-i șocheze prin apariția sa deosebită”, este un alt comentariu însoțit de mai multe fotografii în care primarul din Mangalia apare îmbrăcat fix cum este descris în comentariu.

Într-o altă fotografie apărută pe aceeași rețea de socializare, primarul din Mangalia apare alături de Lydovic Orban și Rareș Bogdan, ambii îmbrăcați impecabil.

Nici de data asta criticile nu l-au ocolit pe Cristian Radu.

“O fi victimă a modei, dar nu la un asemenea eveniment! Ţinută total nepotrivită! Îmi aduc aminte, în urmă cu câţiva ani, era o ceremonie foarte imortantă la şantier. Toţi invitaţii, îmbrăcaţi elegant, Radu, multicolor, parcă îşi alesese hainele pe întuneric. Toată lumea a remarcat, astfel că l-a privit pe măsură…”, este un alt comentariu scris de un cetățean din Mangalia la adresa primarului Radu.

Mai multe fotografii au apărut tot pe Facebook, pe un grup din Mangalia și vi le punem la dispoziție.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alegerile din USR, validate. Stelian Ion de la Constanța, vicepreședinte în noua echipă a lui Dan Barna

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

USR a votat, la Congresul Național de la Timișoara, componența Biroului Național și ai Comisiilor Naționale de Arbitraj și Cenzori, după ce l-au validat pe Dan Barna în funcția de președinte al formațiunii.

„O să dau citire colegilor mei care fac parte din Biroul Național, prin votul democratic. Rezultatul este unul democratic. De astăzi, acest partid, în mod compact și solidar, va participa la cele trei campanii electorale care vor duce USR și Alianța USR-PLUS la guvernare.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț, Stelian Ion deputat USR de Constanța, membru în Comisia juridică, Cristina Prună deputat USR de București, membru în Comisia de energie, Nicolae Ștefănuță europarlamentar al Alianței USR-PLUS, Claudiu Năsui deputat USR de București, coordonator al programului de guvernare, Cristian Seidler deputat USR de București, Allen Coliban senator USR de Brașov, Liviu Mălureanu consilier la Sectorul 3 București, Andrei Cosmin Marsuc politolog și membru la Sectorul 3, Mihai Goțiu senator USR de Cluj, Cătălin Drulă deputat USR de Timiș și membru în Comisia de transporturi, Radu Mihail senator USR de Diaspora, Ana Ciceală consilier la Municipiul București, Diana Mureșan președinte USR Sibiu, Tudor Benga deputat USR de Brașov, Cătălin Stan președinte USR Brăila, Ionuț Moșteanu deputat USR de Argeș, Dumitru Dobrev, Silvia Dincă senator de București, Ștefania Petre jurist și membru la Sectorul 2, Vlad Botoș europarlamentar al Alianței USR-PLUS, Elek Levente membru al USR Cluj, Cristian Alin Moș USR Timiș, Teodora Stoian jurist în cadrul partidului și subsemnatul validat în funcția de președinte al USR”, a anunțat Dan Barna, duminică, într-o conferință de presă la Timișoara, conform Mediafax.

Liderul USR a adăugat că aceasta este o echipă în care are încredere, iar Alianța USR-PLUS va reforma România.

„Este o echipă în care am foarte mare încredere, o echipă alături de care USR și Alianța USR-PLUS vor aduce în România acea însănătoșire despre care am spus. Vă aștept la ora 18.00, la mitingul pe care Alianța USR-PLUS îl va avea aici în Timișoara pentru a transmite mesajul nostru, mesajul de Românie care se schimbă și care redevine o țară în care tinerii vor să trăiască. (…) O Românie în care avem dreptul să fim fericiți. Nu peste cinci ani, nu peste 10 ani, pentru că mesajul principal pe care îl primim de la cetățeni este exact acesta – s-au săturat, au nevoie de schimbare, de o speranță și ea e reprezentată de Alianța USR-PLUS”, a mai spus Barna.

USR are șapte vicepreședinți după cum urmează: Iulian Bulai (222 voturi), Cristina Prună (219 voturi), Claudiu Năsui (218 voturi), Liviu Mălureanu (213 voturi), Stelian Ion (208 voturi), Nicolae Bogdănel Ștefănuță (208 voturi) și Cătălin Drulă (207 voturi), potrivit listei obținute de MEDIAFAX.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de președinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Național al partidului de la Timișoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obținut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abținut.

foto: G4Media

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: