Conecteaza-te cu noi

Administratie

PNL a blocat angajarea unui „trântor pe post de șef“ la Direcția de Pază a județului Constanța

Published

on

Nimic nu părea să tulbure liniștea ședinței Consiliului Județean Constanța de astăzi din sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ. Cu toate acestea, singurul punct de pe ordinea de zi care a „stricat armonia“ a fost proiectul privind modificarea organigramei și statului de funcții ale Direcției de Pază a Județului Constanța, inițiat de președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu. Mai exact, Țuțuianu a propus consilierilor locali angajarea unui director adjunct la Direcția de Pază a județului, în condițiile în care instituția din subordinea CJC, și care s-a confruntat cu probleme financiare uriașe, mai are în organigramă un director și un director adjunct. Interesant este că, pentru a-i face loc noului director adjunct, a cărui venituri anuale s-ar ridica la aproximativ 60.000 de lei, Direcția de Pază a desființat un post de pază, la care lucrau patru oameni.

Intenția de a angaja un al doilea director adjunct a fost aspru criticată de consilierii județeni ai PNL, care au spus, prin vocea lui Marian Crușoveanu (PNL) că nu este normal să angajezi un director adjunct și să desființezi un post unde pot lucra minim trei agenți de pază și care îți generează venituri.

„Singura sursă de venit a Direcției de Pază este prestarea de servicii de către agenții de pază. Numai că se preferă să desființeze postul unde lucrau 3 – 4 persoane și să angajeze un director care să facă ce…? Atribuțiile noului director adjunct erau oricum suplinite de angajații Direcției. Pentru ce mai era nevoie angajarea unui post de pază? Se dovedește încă o dată se bate joc de banul public, pentru că efortul financiar s-ar ridica la aproximativ 60.000 de lei/an“, a spus Marian Crușoveanu.

În lipsa inițiatorului proiectului, Horia Țuțuianu, directorul Direcţiei de Pază a judeţului Constanţa, Costel Stamat, a explicat că noul director adjunct se va ocupa de toți cei 250 de angajați ai Direcției. Pentru că explicațiile șefului Direcției de Pază a județului nu au fost convingătoare, atunci când a fost supus la vot, proiectul a picat, pentru că favoarea lui au votat doar 16 consilieri, PSD și ALDE, 14 consilieri (PNL) au votat împotriva, iar unul (Forin Goidea PMP) s-a abținut. Pentru ca proiectul să treacă, era nevoie de votul „pentru“ a cel puțin 20 de consilieri, adică jumătate plus unul din numărul total de consilieri județeni (37).

Victorie simbolică a PNL

Advertisement

După ședința de Consiliu, Marian Crușoveanu, secretarul general al PNL Constanța, a scris pe Facebook că PNL a purtat o victorie simbolică în ședința Consiliului Județean Constanța.

„Orice om care activează în domeniul privat știe că mărirea unei organigrame se face în funcție de nevoi, în funcție de resurse, în funcție de situații, dar niciodată doar de dragul de a crea un post inutil. În ședința Consiliului Județean, îmi pare bine că nu a trecut proiectul de hotărâre care se referea la modificarea organigramei și a statutului de funcții ale Direcției de Pază a Județului Constanța, care însemna înființarea a încă unui post de director adjunct, adică un consum în plus de resurse financiare, pentru un om care nu face altceva decât să plimbe hârtiile pentru o semnătură în plus. În esență, înființarea acestui post – de al doilea director adjunct- nu eficientizează cu nimic activitatea acelei direcții județene, despre care am mai luat atitudine. Am mai spus că această direcție nu face altceva decât să consume sume importante din bugetul Consiliului Județean, resurse financiare care ar putea fi folosite în alte părți, mult mai eficient. Ceea ce a fost și mai hilar în ședința de astăzi este că, pentru înființarea acestui post era necesară disponibilizarea unor agenți de pază; practic, îi dai afară pe oamenii care justifică activitatea ta, ca să angajezi încă un trântor pe post de șef. Simbolistica acestei victorii mici se referă la viziunile diferite dintre PNL și PSD în Constanța. Concluzia este că, în timp ce PSD-iștii sunt fixați pe angajarea de asistați de lux, PNL este pentru eficientizarea banului public în funcție de nevoi“, a scris Crușoveanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions